objasnili su zašto / Više od Plenkovića i predsjednice: Liječnica u pulskoj bolnici u lipnju zaradila više od 39.000 kuna

Image
Foto: Shutterstock

"Ta je liječnica samo u lipnju imala 316 odrađenih radnih sati", pojasnila je ravnateljica pulske bolnice

30.8.2019.
10:30
Shutterstock
VOYO logo

Hrvatska se već nekoliko godina bori s velikim odljevom medicinskog osoblja, pred Vladom su i zahtjevi za većim plaćama u zdravstvu, no neki liječnici se ipak ne mogu požaliti na primanja. Štoviše, veća su od plaća većine zaposlenih u našoj zemlji. 

Naime, Glas Istre došao je do saznanja da jedna liječnica u pulskoj bolnici ima plaću mjesečnu od čak 39.000 kuna! Toliko je u lipnju, sa svim dodacima, zaradila pedijatrica u Jedinici za bolesnu novorođenčad i nedonoščad. List navodi i da lipanjska mjesečna primanja te liječnice nisu izuzetak, jer ona već dulje vrijeme ima primanja koja nisu puno manja od 39 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Upravi bolnice prvo su naveli podatak o 26.600 kuna primanja dotične liječnice koja su, navodi listi, ipak u rangu s plaćom guvernera HNB-a Borisa Vujčića, ali i duplo veća od plaće predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović ili premijera Andreja Plenkovića. 

Ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić kaže da postoji liječnica s isplaćenom "plaćom" koja je veća od one koju su poslali kao podatak o najvećoj isplaćenoj plaći, jer njezin iznos predstavlja devijaciju u statističkoj obradi isplaćenih "plaća".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnila je i otkuda tolika plaća: "Ta je liječnica samo u lipnju imala 316 odrađenih radnih sati. Dotična liječnica je iznimka u našoj ustanovi iz vrlo jednostavnog razloga. Ona je jedini pedijatar-neonatolog koji je u kontinuitetu dostupan za zbrinjavanje bolesne novorođenčadi." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo