glasnogovornik ek / EK o slučaju Dubrovačke TV: 'Šuica snažno podupire neovisnost medija i slobodu izražavanja'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Screenshot Dubrovačka televizija
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Screenshot Dubrovačka televizija

Voditelj Dubrovačke televizije Pasko Tomaš izjavio je u ponedjeljak kako nije točno da mu je ukinuta emisije

28.4.2020.
14:05
Goran Stanzl/PIXSELL/Screenshot Dubrovačka televizija
VOYO logo

Potpredsjednica EK Dubravka Šuica snažno podupire neovisnost medija i slobodu izražavanja, te ni na koji način i nikada nije utjecala da se ne emitira neki program na Dubrovačkoj televiziji, izjavio je u utorak glasnogovornik Komisije Eric Mamer.

''Nije utjecala na televizijski program''

"Ono što mogu reći jest da potpredsjednica Šuica snažno izražava i potvrđuje punu potporu neovisnosti medija i slobodi izražavanja i informiranja. Također ističe da je Dubrovačka televizija pokrenuta u vrijeme dok je ona bila gradonačelnica Dubrovnika, da podupire njezin rad i da ni na koji način i nikada nije utjecala da se neki televizijski program ne emitira. Ona snažno odbacuje takve navode", rekao je Mamer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ukazati na neprofesionalnost''

Mamer je odgovorio na konferenciji za novinare putem video-veze na pitanje dopisnika Večernjeg lista, koji je tražio stajalište Komisije o događaju od prošle subote kada je Šuica nazvala  i uključila se u kontakt emisiju „Glas naroda“ nakon što je jedan gledatelj, komentirajući hrvatske političare, postavio i pitanje o podrijetlu njene imovine.

Voditelja emisije Paska Tomaša prozvala je za neprofesionalnost jer nije reagirao na izjave gledatelja o njenoj imovini, koje su, rekla je, 'neistine i dezinformacije'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na traženje voditelja da kaže istinu i demantira navode gledatelja, Šuica je rekla kako postoje institucije države i 'one su te koje znaju'.

"Ne bih željela ulaziti ni u kakvu debatu. Ja samo na neki način komuniciram s vama htijući vam ukazati na neprofesionalnost u odnosu na slušatelja koji, naravno, ima pravo na svoje stajalište, ali i ja imam pravo na svoju obranu i imam pravo vas upozoriti da to nije bilo korektno“, istaknula je Šuica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, neki su portali objavili da je ta emisija ukinuta.

Voditelj Dubrovačke televizije Pasko Tomaš izjavio je u ponedjeljak kako nije točna informacija da mu je ukinuta emisije "Glas naroda" u koju se u subotu javila Šuica, već da se radi o tome da je uzeo slobodne dane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo