realno optimistični / Ekskluzivna RTL-ova anketa: što hrvatski građani misle o politici buduće vlade?

Kako je pokazala RTL-ova anketa o očekivanjima grđana od buduće vlasti, 45 posto ispitanih smatra da će Karamarkova i Petrova vlada biti uspješnija od Milanovićeve, 27 vjeruje kako će biti neuspješnija, a 15 posto ispitanih misli da će biti jednako uspješna

9.1.2016.
19:11
VOYO logo

Prema rezultatima ekskluzivne RTL-ove ankete o tome što građani misle o najavljenim prvim potezima buduće vlade, ispitanici su 'realno optimistični'.

Image
Image

Naime, 45,2 posto ispitanih smatra da će nova vlada biti uspješnija od Milanovićeve, 27,1 postomisli da će biti neuspješnija, 18,8 posto vjeruje kako će biti jednako uspješna, a 11,9 posto nema očekivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjedimo, 2012. godine čak oko 70 posto ispitanika je vjerovalo kako će Milanovićeva vlada biti uspješnija od one koju je do tada vodila Jadranka Kosor. Ukoliko današnjih 45 posto stavimo u širi kontekst, ne možemo zaključiti kako su građani entuzijastični, više da su njihova očekivanja od nove vlasti optimistično realna.

Image
Image

Nepopularne mjere politike štednje i odricanje podupire čak 62,8 posto ispitanih, dok je protiv 29,5 posto, a 7,7 posto ne zna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od rijetkih konkretnih poteza koje je najavio Tomislav Karamarko bio je smanjenje plaća ministrima, saborskim zastupnicima, državnim dužnosnicima. Prema našem istraživanju, čak 73,9 posto ispitanih podupire ovu najavu. Njih samo 17,9 posto je protiv, dok 8,1 posto ne zna.

Image
Image

Ovih dana se mnogo pisalo o takozvanoj kanadizaciji zdravstva, što podrazumijeva da 70 posto troškova u zdravstvu pokriva država, a 30 posto građani. Za takvu promjenu je ek 14,8 posto ispitanih, 49,8 posto je protiv, čak 29,4 posto ne zna ništa o ovakvom modelu, dok 11,9 posto nema stav. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Iznenađujuće je što je čak 69,2 posto ispitanih za uvođenje poreza na nekretnine
69,2 za, i tu prednjače SDP-ovci. 25,1 posto ispitanih je protiv poreza na nekretnine, a 5,7 ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo