prodano nakon višegodišnje agonije / Ekskluzivno doznajemo: na mjestu bivše tvorice Kamensko niknut će starački dom!

Nakon šest godina trakavice i 14 javnih dražbi, našao se kupac tvornice Kamensko u središtu Zagreba

29.3.2016.
18:41
VOYO logo

Prošlo je šest godina otkako su radnice Kamenskog na burzi, a tek danas pojavio se netko tko namjerava kupiti nekretnine Kamenskog i to tri puta ispod cijene - za samo 24 milijuna kuna!

Image
prodano na 14. dražbi /

Bivši tekstilni div Kamensko prodan po najnižoj cijeni na dražbi

Image
prodano na 14. dražbi /

Bivši tekstilni div Kamensko prodan po najnižoj cijeni na dražbi

Ova cijena teško će pokriti sve troškove i zaostale plaće 426 radnika koji su završili na cesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Miješale su se u sekundi smijeh i suze, strašne emocije, vremeplov... i olakšanje, konačno je došlo do kraja. Cifra je jako mala, ali nadam se da se nitko neće igrati s time", izjavila je predsjednica udruge Otvoreno Kamensko Đurđa Grozaj.

Zgrada tvornice Kamensko, osnovane davne 1949., nalazi se u samom centru Zagreba tri tramvajske stanice od Trga. Atraktivna lokacija, zemljište od 6 tisuća kvadratnih metara procjenjeno je na najmanje 73,4 milijuna kuna, a danas ga prodaju za 24 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz 14. pokušaja prodana je zgrada bivše tvornice Kamensko i to tvrtci Anni Aurei koja je osnovana devet dana prije 14. dražbe.

Anni Aurei je projektna tvrtka koju je osnovala građevinska tvrtka Radnik. Od tehničkog direktora doznajemo da će na atraktivnoj lokaciji graditi starački dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U planu je da pokrenemo neki posao tamo da ne budu samo stanovi i da damo prednost kod zapošljavanja bivšim radnicima Kamensko. Najvjerojatnije bi, ako sve bude po planu tamo bio starački dom", rekao nam Mario Biljan.

Inače, predsjednik uprave Radnika je HDZ-ovac Mirko Habijanec, poznat i kao izdašni donator te stranke. Posljednjih godina uplaćivao je od 50 do 100 tisuća kuna, dok je 2009. godine bio rekorder s donacijom za HDZ od čak 775 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od nekoliko stotina radnica koje su završile na ulici, samo su se rijetke snašle. Ove žene ponovno rade ono što su u Kamenskom radile više od 30 godina, a s jeftinom prodajom nisu sretne.

"Jako sam razočarana što se tiče cijene. Toliko su skinuli da je to ispod svakog nivoa, ovo je sramota za državu", izjavila je Biserka Hrbut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo se nadamo da će ipak netko shvatiti da je to naš novac koji pripada nama i treba ga nama isplatiti, a ne tamo stavljati gdje nema veze s našim Kamenskim. Dužni su nam pet plaća i pola otpremnine", kaže njena kolegica Mirjana Horvat.

Ako od prodaje Kamenskog ne bude dovoljno novca da se im se vrate plaće, radnice traže da se država odrekne svog dijela. Sudeći prema obećanjima političara, s isplatom pošteno zarađenih plaća ne bi smjele imati problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo