Potraga otkriva! / EKSKLUZIVNO! Kći Dubravke Šuice u jeku recesije kupila luksuzni stan u Zagrebu - Bez kredita!

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Vijesti.hr

Na izvatku ne postoji nikakav teret na nekretnini pa se može zaključiti da stan nije kupljen kreditom

3.10.2019.
10:25
Dusko Jaramaz/PIXSELL/Vijesti.hr
VOYO logo

Godine 2011. Hrvatska se suočava s ozbiljnom recesijom, gospodarstvo stagnira, BDP pada, a 29-godišnja kći Dubravke Šuice postaje vlasnica luksuznog četverosobnog stana u zagrebačkoj Ulici Ljudevita Posavskoga.

Riječ je o nekretnini ukupne površine od 92,36 četvornih metara, čija je cijena u tom trenutku, moguće je rekonstruirati, viša od 200.000 eura. Cijena stanova većih od 50 kvadrata na toj lokaciji, potvrdili su nam iz Tehnike, bila je te godine 2499 eura po kvadratu, što znači da je stan Šuičine kćeri stajao 230 tisuća eura ili oko milijun i 750 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 2014. bila pripravnica

Mirta Šuica diplomirala je na zagrebačkom Pravnom fakultetu 2006. godine, najmanje tri, a najviše pet godina, imala je status vježbenice. Minimalna Zakonom propisana plaća vježbenika je 6.600 kuna brutto.

U isto vrijeme 2011., kada se mlada pravnica upisuje kao vlasnica četverosobnog stana u Zagrebu, porijeklo imovine bivše dubrovačke gradonačelnice prema pisanju medija istražuje USKOK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

N1 je objavio kako se na tom se popisu imovine navodno, usred istrage, trebao naći i jedan luksuzan stan u Dubrovniku, koji je gradila zagrebačka INGRA. Šuica je kasnije poručila da je od tog stana odustala, no iste godine obitelj je od INGRA-e gotovinom kupila drugi stan u Zagrebu, također na prestižnoj lokaciji.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Tehnike preko INGRA-e do Mirte Šuice

Izvadak iz Zemljišne knjige pokazuje da je zagrebački stan Mirte Šuice najprije prodavala Tehnika pa je nekretninu od te građevinske tvrtke kupila INGRA, a Mirta Šuica stan prema vlastovnici kupuje od INGRA-e.

Također, zanimljivo je uočiti kako na izvadku ne postoji nikakav teret na toj nekretnini pa se može zaključiti da stan nije kupljen kreditom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr

Dubrovački vjesnik prije osam godina (dakle 2011. godine. op.a.) opširno piše da su Grad Dubrovnik i gradonačelnica pogodovali tvrtki INGRA koja je gradila kompleks Lapadski dvori izmjenom Prostornog plana, odnosno dozvolom za gradnju još dviju etaža. Šuica je navodno pokazala interes za kupnju stana baš u tim Lapadskim dvorima, ali kad se u javnosti počelo pričati o tome Šuica raskida ugovor s INGRA-om i odustaje od kupnje stana.

"USKOK-ove istražitelje trenutno zanima kako je nastala razlika od, navodno, milijun i pol eura između prihoda i vrijednosti imovine, prije svega vikendice na Blidinju u BiH čija je vrijednost procijenjena na milijun i pol kuna te stana u INGRA-inim Lapadskim dvorima, koji, kako se procjenjuje, vrijedi dva milijuna kuna te jahte od 300.000 eura", pisao je tada Dubrovački vjesnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nađen zamjenski stan?

Pisalo se da je to bio samo manevar te da je INGRA ispoštovala dogovor s gradonačelnicom pa je daleko od Lapadskih dvora nađen zamjenski stan na lijepoj lokaciji u Zagrebu. Izvadak iz Zemljišne knjige po kojem mlada pravnica Mirta Šuica postaje vlasnica stana vrijednog gotovo dva milijuna kuna mogao bi sugerirati da tadašnje medijske špekulacije koje je Dubravka Šuica odlučno demantirala ipak nisu bile daleko od istine.

No zbog odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa nije moguće dobiti na uvid imovinsku karticu Dubravke Šuice, s obzirom na to da Šuica još od 2011. nije hrvatska dužnosnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospođi Mirti Šuici Caktaš koja je kao mlada pravnica postala vlasnicom vrijedne nekretnine, s obzirom na opravdani javni interes, poslali smo upit kako je do stana došla, no na upit do zaključenja ovog teksta nije odgovorila. 

Podsjetimo, Dubravku Šuicu danas poslijepodne u Europskom parlamentu čeka saslušanje za povjerenike Europske komisije, a da joj neće biti nimalo lako postalo je jasno nakon što je GONG otvorio pitanje podrijetla njezine imovine i o tome obavijestio zastupnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo