Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
GENERALI PISALI PREDSJEDNIKU

EKSKLUZIVNO Prvi objavljujemo pismo u kojem Ante Gotovina i generali traže od Milanovića pomilovanje Perkovića i Mustača

Detalje pisma i ekskluzivan razgovor Andrije Jarka s Antom Nobilom, pravnim zastupnikom Perkovića i Mustača donosimo u RTL-u Danas

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
RTL Vijesti/ 15.4.2022. u 17:57
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U RTL-u Danas ekskluzivno objavljujemo pismo skupine hrvatskih generala, na čelu s generalom Antom Gotovinom, kojeg su uputili predsjedniku Zoranu Milanoviću te u njemu traže pomilovanje Zdravka Mustača i Josipa Perkovića, bivših obavještajaca zloglasne jugoslavenske tajne policije UDBA-e. 

Pismo su uz Gotovinu potpisali i generali Ivan Čermak, Pavao Miljavac, Ljubo Ćesić Rojs, Marinko Krešić i Davor Domazet Lošo

Detalje pisma i ekskluzivan razgovor RTL-ovog reportera Andrije Jarka s Antom Nobilom, pravnim zastupnikom Perkovića i Mustača, pogledajte u RTL-u Danas u 18:30.

Podsjetimo, Perković i Mustač su na sudu u Münchenu 2016. godine proglašeni krivima za pomaganje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića koje se dogodilo 28. srpnja 1983. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zahtjev za njihovo izručenje Njemačkoj stigao je u trenutku kada je Hrvatska ulazila u EU čime je preuzela obavezu izvršenja europskog uhidbenog naloga.

Sabor je, nakon raspisivanja tjeralice za bivšim obavještajcima UDBA-e, izglasao novi prijedlog Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama EU, te je time propisao da će se europski uhidbeni nalog primjenjivati na kaznena djela počinjena nakon 7. kolovoza 2002., čime je onemogućeno Perkovićevo izručenje zbog čega je i sam zakon nazvan lex Perković.

Upravo se čita

Image
obavezno pogledati

Da vam uljepšamo tmurni ponedjeljak: Trener Edo podijelio je najslađi video koji morate pogledati

No, sudovi su na kraju izručili Perkovića i Mustača Njemačkoj. Sve se to, naime, događalo u periodu kada je Milanović bio premijer te je zbog zakona lex Perković pretrpio političku štetu. 

RTL Vijesti/ 15.4.2022. u 17:57
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
mediteranska računica

Cijena nafte pala i na 82 dolara po barelu. Stručnjak odgovara zašto to odmah ne vidimo na benzinskim pumpama

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba