NESLUŽBENO / EKSKLUZIVNO RTL doznaje: Bivši ministar Horvat ima novi posao u tvrtki Končar. Otkrivamo čime će se baviti

Prema informacijama kojima raspolažemo uskočki osumnjičenik i jedini ministar koji je ikad uhićen na dužnosti i tijekom mandata - posao je dobio putem natječaja

19.10.2022.
19:47
VOYO logo

Bivši ministar graditeljstva Darko Horvat, neslužbeno doznajemo, ima novi angažman. RTL ekskluzivno otkriva da je Darko Horvat koji čeka podizanje optužnice za pogodovanje pri dodjeli bespovratnih poticaja dok je bio ministar dobio u tvrtki Končar.

Prema informacijama kojima raspolažemo uskočki osumnjičenik i jedini ministar koji je ikad uhićen na dužnosti i tijekom mandata - posao je dobio putem natječaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL-ov reporter Ilija Radić donosi detalje o novom angažmanu Darka Horvata.

Prema neslužbenim informacijama, Horvat bio trebao savjetovati Upravu u poslovima vezanima uz HEP. Bivši ministar koji je prvi ikad kojem su policijske lisice sputale ruke dok je bio na ministarskoj funkciji ne može biti imenovan niti na bilo koju drugu funkciju osim konzultantsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je uhićen 19. veljače i kada je iz pritvora dao ostavku, Hrovat je aktivirao opciju 6+6 koja mu zakonski priječi da bude imenovan na rukovodeće funkcije u tvrtkama s kojima je surađivalo Ministarstvo u kojem je bio ili Vlada, ali mu zakonski ne priječi da prima honorar za konzultantske usluge u tvrtku koja je u 3-postotnom vlasništvu države, ali u 80 postotnom vlasništvu Mirovinskih fondova na čijem je čelu Gordan Kolak iz HDZ-a.

Horvat nije odgovarao na naše pozive i poruke. Potvrdu informacije tražili smo i od Končara, no do zaključenja priloga nije stigao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo