Imamo nove fotografije s djevojčicom / Ekskluzivno! Sirijac koji traži svoju kćer za RTL: 'U Italiji sam i želim natrag u Bosnu, tamo je moja djevojčica'

Ne želi se vratiti u Hrvatsku jer je tamo, kako kaže, 'loša policija'

6.10.2018.
13:40
VOYO logo

Sirijac G.W. koji je nestao u Hrvatskoj nakon što je preko društvenih mreža uputio dramatičan apel u kojem je tvrdio kako ga je hrvatska policija na području Plitvica na silu odvojila od kćeri, registriran je u Italiji do koje je navodno došao preko Slovenije i Austrije.

U razgovoru za RTL, 43-godišnji G.W. kazao da je u Italiju otišao kako bi potražio svoju kćer. Kazao je kako je naišao na krijumčare koji su rekli da je njegova kćer s iračkom obitelji otišla u Italiju te da su platili 2000 eura da ih tamo odvedu. Tragom te informacije otišao je u Trst i Milan jer su mu ljudi koji su navnodno pomogli iračkoj obitelji s kojom je bila njegova kćer, rekli da su je tamo vidjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umoran sam i želim se vratiti u Bosnu ili Hrvatsku da je potražim. Tamo je moja djevojčica. Zapravo ne želim natrag u Hrvatsku jer je tamo opasna policija. Želim se vratiti u Bosnu", rekao je Sirijac u telefonskom razgovoru za RTL. 

Poslao nam je i fotografije na kojima se  nalazi nestalom petogodišnjom djevojčicom Allsom, a koje dokazuju da djevojčica ipak postoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr

Hrvatska policija za sada nema nikakvih službenih saznanja s obzirom da 43-godišnji Sirijac u Italiji nije bio u kontaktu s talijanskom policijom jer da jest, vjerojatno bi vrlo bio prebačen u Hrvatsku.

No, pitanje je koliko bi se on u Hrvatskoj zadržao jer mu je obustavljen zahtjev za traženje azila jer se u Porinu nije pojavio dulje od dva dana. Također mu je istekao rok na upravnu tužbu na obustavu rješenja zahtjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako dođe do Hrvatske, naša policija bi ga trebala vratiti u BiH gdje je također registriran i gdje je također zatražio međunarodnu zaštitu. 

U razgovoru s našim reporterom Goranom Latkovićem kratko je napomenu kako ipak za sada ne planira doći u Hrvatsku. No, nije htio otkriti kojim će putem dalje ni na koji će način pokušati pronaći svoju 5-godišnju djevojčicu. Za sada se ne uzda u policiju i nema nikakve suradnje s policijom koja bi mu mogla pomoći u pronalasku kćeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informaciju o tome da se nalazi u Italiji za RTL su potvrdili i iz udruge Are you Syrious. "Prema našim informacijama on se nalazi u Italiji jer je slijedio navodni trag kretanja svoje kćeri. Na Whatsappu je dostupan novinarima, volonterima i policiji. Ne može se govoriti da je nestao i pronađen u Italiji. Očekujemo da se utvrde okolnosti ovog slučaja i najbitnije je da se djevojčica nađe. Ukoliko se ona nalazi u Italiji očekujemo da će to policiji pomoći u pronalaženju djeteta", navode iz udruge.

Ranije registriran u BiH i Crnoj Gori

Podsjetimo, RTL-ova Potraga ekskluzivno je objavila informaciju Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine da je 43-godišnji Sirijac G.W. 30.8.2018. registriran u BiH te da je tada iskazao namjeru za podnošenje zahtjeva za azil, no s njim nije bila njegova 5-godišnja kćer Allsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43-godišnjak je registriran i u Crnoj Gori, također bez djeteta. Ministar unutarnji poslova Davor Božinović ranije je potvrdio da raspolaže tim informacijama te da je policija odgovorno pristupila traženju eventualno nestale sirijske djevojčice, ali da prema formalnim i nekim neformalnim podacima ta djevojčica nije bila nigdje registrirana.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo