Top 5 tema tjedna / EKSKLUZIVNO! Stručnjak za Stanje nacije za RTL.hr: 'Moja baba već 3 dana ne izlazi iz WC-a, plače za Marićem'

Image
Image

On zna sve čak i ono što nitko ne zna: zašto je ministar Marić podnio ostavku i kako je Hrvatska uspjela izgubiti na arbitraži s Mađarskom

10.7.2022.
10:00
VOYO logo

Uz njega smo naučili što je sekstanje, kako se rashladiti kada si siromašan, kako oteti profesora kada ti milo dijete ima četvorku, a ne peticu, što Hrvatska mora tražiti zauzvrat ako pustimo Švedsku i Finsku u NATO, kako biti pravi domoljub... On je muškarac kojeg svaka majka želi za zeta, a svaki otac za sina. On je stručnjak za naciju i njezino stanje, stand up komičar, voditelj, novinar, zabavljač, glumac i prosječni Hrvat. On zna sve čak i ono što nitko ne zna: zašto je ministar Marić podnio ostavku i kako je Hrvatska uspjela izgubiti na arbitraži s Mađarskom.

On je Goran Vinčić, ili od milja Vinča, i uspjeli smo ga uhvatiti na pauzi između snimanja za Stanje nacije i promišljanja o problemima koji muče Hrvatsku. Pa je s nama podijelio malo svog znanja o top pet tema ovog tjedna, a ima ga na pregršt jer ipak je on stručnjak, ne?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto nacija obožava i oplakuje sad već bivšeg ministra financija koji je preko noći odstupio s pozicije? Ima li života u Hrvatskoj nakon odlaska Marića?

Evo moja baba već tri dana ne izlazi iz WC-a, plače i žali za ministrom. Kaže da je bio lijep k'o slika, kulturan i zgodan. I ja mislim da će njegov odlazak biti velik gubitak za naciju, a za njega svakako dobitak, jer čovjek se spasio! Kao da je sišao prije potonuća Titanica, a santu leda smo odavno udarili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako to da je Republika Hrvatska uspjela ne pobijediti na arbitraži s Mađarskom, premda je u slučaju INA-MOL za korupciju uspjela pravomoćno osuditi i svog bivšeg premijera i Zsolta Hernadija?

S Mađarima je uvijek problem bila jezična barijera pa koliko god se trudili da razumijemo, sve mi se čini da u tim sporovima koristimo Google translate pa se izgubimo u prijevodu. Ali ono što svakako dobro razumijemo su povećanja cijena goriva, za te brojke ne treba nam viša matematika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objašnjavajući da je afera oko maila njegove supruge upućenog školi zbog zaključne ocjene njihovog sina "hajka bande na njega, predsjednika", Zoran Milanović je rekao da mu supruga nema osobnu e-mail adresu jer su presiromašni. Kako to da predsjednik ne zna da je Gmail besplatan?

Mislim da ne smijemo kriviti našega predsjednika pa nije on kriv: u našoj zemlji sve se plaća pa zašto ne bi i jedan Gmail! Samo, nisu iste cijene za svakoga: nije isto saborska kantina ili studentska menza, nije isto otvarati firmu pošteno i kupiti ju za kunu, nije isto ukrasti 1000 kuna i 10 milijuna kuna… Malo sam se zanio, ali shvaćate što želim reći - sve ima svoju cijenu. A najveću cijenu plaća presiromašni predsjednik presiromašne države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravko Mamić, Tomislav Karamarko, Lovro Kuščević… Odakle kod politički odnosno pravosudno posrnulih osoba odjednom tolika strast za pokretanjem tvrtki za proizvodnju struje iz obnovljivih izvora?

Kao što mnoge žene u poznijim godinama koriste anti age kreme protiv starenja, tako i naši posrnuli junaci žele pronaći način da popune prazninu u svojim džepovima i obnove svoju moć i utjecaj koji su nekada imali. Oni se uzdižu kao feniks iz pepela i okreću se zdravom načinu života, velikim poticajima iz EU fondova ili prijateljskih fondova i vjeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakvu poruku je naciji poslao Tomislav Tolušić, kad su ga u četvrtak privodili PNUSKOK-ovci u sklopu istrage europskog tužitelja zbog navodnih malverzacija oko poticaja, noseći majicu sa slikom lubanje i cvijećem?

Poruka je jasna: iz političke smrti rađa se novi poduzetnički život! Ali taj život u vidu cvijeća brzo je iščupan, jer intencija je bila dobra, ali način pogrešan! Put do pakla popločan je dobrim namjerama, a put do uhićenja poticajima iz Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo