Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
finalni izbori

Ekskluzivno za RTL: novi ministar financija bit će Zdravko Marić iz Agrokora

Dva neovisna izvora u HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji, kao i nekoliko ljudi iz poslovne zajednice, za RTL je potvrdilo da je Zdravko Marić, jedan od izvršnih direktora Agrokora, novi ministar financija. Doznajemo i da su u finalni izbor za ministra obrane još ušli Ivica Buljević, savjetnik predsjednice za nacionalnu sigurnost i Nikola Brzica, diplomant West Pointa i član Vijeća za Domovinsku sigurnost

Josip Antolić/ 19.1.2016. u 22:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

RTL-u je stigla potvrda - Zdravko Marić bit će novi ministar financija. On s dosadašnje funkcije izvršnog direktora Agrokora za strategiju i tržišta kapitala preuzet će vjerojatno najvažniji resor u novoj Vladi. 

Bivši prvi čovjek Konzuma Dragan Munjiza s Marićem je radio i još uvijek surađuje, te uvjerava kako je Marić pravi izbor. 

"Vrlo temeljit, stručan, a to je ono što kažu da je bitno za ovu Vladu. Iskustvo  rada u Agrokoru koji je jedan kompleksan koncern, s vrlo složenim financiranjem, s financiranjem izvana može samo pomoći", pojašnjava Dragan Munjiza kompetencije budućeg ministra financija. 

U užem krugu kod mandatara Tihomira Oreškovića prevladao je u odnosu na HSLS-ovca Josipa Budimira. 40-godišnji Marić od 2001. radio je na Ekonomskom institutu, od 2006. kao pomoćnik ministra financija. Dvije godine kasnije je doktorirao i postao najmlađi državni tajnik. 

"Hrvatska je vrlo svjesna toga i mislim da vi isto tako kao i Vlada Republike Hrvatske vrlo dobro osjećate u kakvoj se mi situaciji nalazimo", govorio je tada pred gospodarstvenicima uoči početka krize.

Kao kandidat za ministra financija spominjao se i 2010. godine, kao zamjena Ivanu Šukeru, tada mu se zamjeralo premalo iskustva.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Mislim da će biti izvrstan ministar. Najbolji podatak je da je gospodin Slavko Linić, koji je bio ministar, htio zadržati u nekoj funkciji iako je to bila drugačija Vlada", istaknuo je Munjiza.

Iako je Božo Petrov i večeras, nakon tko zna kojeg po redu sastanka u MOSTu govorio ovako: "Nastavili smo dalje sa svojim razgovorima, nemam što novo za dodati, osim što i dalje razgovaramo i usuglašavamo oko formiranja Vlade".

Upravo se čita

Image
'nemojte da vas lažu'

Srbin o odmoru na Jadranu: 'Ovdje mi je 11. dan. Uzalud čekam da me netko prebije, zapali auto'

Neke su stvari prilično sigurne. To da će guverner Boris Vujčić na čelu HNB-a ostati do kraja mandata 2018., kao i da će Dinko Cvitan ostati glavni državni odvjetnik. 
O Mostovom ministru gospodarstva još treba odlučiti, a Miro Kovač preuzima ministarstvo vanjskih poslova. Trebalo bi ih i dalje biti 20, uz dva potpredsjednika -Petrova i Karamarka. Baš danas mandatar Orešković obavio je posljednje razgovore. Službena lista imena još će se pričekati.

"Mislim da će biti obajvljena tek u četvrtak popodne, ali manje-više sve je gotovo, još dva ili tri imena", kazao je šef HDZ-a Tomislav Karamarko. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prije će partneri potpisati i sporazum o suradnji, a u petak slijedi sjednica Sabora na kojoj se Vlada treba potvrditi.

Josip Antolić/ 19.1.2016. u 22:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
INCIDENT U OMIŠU

VIDEO Umjetnik na trg iznio ploču s ćirilicom. Mladić mu je razbio i poručio: 'Držite je na drugoj strani Drine'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba