ustanova u problemima / Epilog afere stare desetak godina: Zadarskoj bolnici stigla ovrha od 4 milijuna kuna, prijeti joj blokada

Image
Foto: Dino Stanin/Pixsell

Prije nekoliko dana u Opću bolnicu je stiglo ovršno rješenje FINA-e na iznos od gotovo četiri milijuna kuna

29.6.2019.
16:57
Dino Stanin/Pixsell
VOYO logo

Zbog afere stare desetak godina vezane uz gradnju kuhinje, Općoj bolnici Zadar prijeti financijska blokada.

Naime, prije nekoliko dana u Opću bolnicu stiglo je ovršno rješenje Financijske agencije na iznos od gotovo četiri milijuna kuna, koliko je na temelju presude Visokoga trgovačkog suda u Zagrebu, Opća bolnica dužna platiti za takozvane naknadne radove na bolničkoj kuhinji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je informaciju za Zadarski.hr potvrdio i ravnatelj OB Zadar dr. Željko Čulina.

"Oko tih dodatnih radova Opća bolnica je vodila dva sudska spora s tvrtkama 'Lavčević inženjering' i 'Lavčević Zadar'. Ta su poduzeća gradila bolničku kuhinju, ali je ostalo spornih 1,7 milijuna kuna zbog naknadnih radova. Iz presude Visokoga trgovačkog suda vidljivo je da je Opća bolnica zajedno s uračunatim kamatama dužna isplatiti 3,9 milijuna kuna", kaže ravnatelj Čulina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, limit Opće bolnice je 17 milijuna kuna. Gotovo cijeli iznos odlazi na plaće zaposlenih. Tu su, naravno, i nabava lijekova i opreme, režijski troškovi...

Upitno je hoće li bolnica imati 4 milijuna kuna za plaćanje. Zbog ovrhe bi morali produljiti rokove otplate dospjelih obveza, što bi moglo utjecati na funkcioniranje te ustanove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo