ZAŽELILI MU SVE NAJBOLJE / EPP podupire Plenkovića za šefa HDZ-a: 'On je najbolji kandidat za premijera'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjednik kluba zastupnika Europske pučke stranke Manfred Weber podupro je kandidatutu Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a

30.6.2016.
15:54
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) u Europskom parlamentu Manfred Weber podupro je u četvrtak u Splitu kandidatutu Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a, a Plenković je pozvao EPP da pomogne HDZ u izlasku iz krize i pobjedi na prijevremenim parlamentarnim izborima.

"Želimo sve najbolje HDZ-u i podupiremo kandidaturu Plenkovića za predsjednika stranke. On je i najbolji kandidat za premijera", rekao je Weber na Ljetnoj školi 'Mediteran-Europske integracije, izazovi i prigode'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković očekuje od najbrojnije političke grupe u Europskom parlamentu da pomogne HDZ-u da ponovno postane najjača stranka u Hrvatskoj.

"Očekujem vašu prijateljsku, ali i stručnu pomoć u naporima HDZ-a da u sljedeća dva mjeseca iz krize u kojoj se našao ponovno izađe kao najsnažnija politička snaga u Hrvatskoj", rekao je Plenković u govoru pred oko 200 europarlamentaraca EPP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je na pobjede HDZ-a na europskim izborima 2013. i 2014. kojima je, ocijenio je, pridonijela i potpora pučana.

"HDZ je čvrsto ukorijenjen u našu europsku političku obitelj i u postojanje naših zajedničkih vrijdnosti-slobode, demokracije, ljudskih prava, narodnjaštva, demokršćanskih načela i da u središte stavljamo čovjeka i obitelj", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić pozvao je na zajedništvo u HDZ-u uoči predstojećih parlamentarnih izbora radi izlaska stranke iz krize.

"Nemojmo graditi povjerenje u HDZ na način da radimo nepovjerenje prema drugim političkim opcijama", rekao je Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo