prekipjelo im / Esih i Hasanbegović napuštaju Bandićevu stranku? 'Dosta nam je, naši prijedlozi se stalno ignoriraju'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sam Bandić je praktički nesmjenjiv nakon “lexa šerif”, ali da bi mogao donositi važne odluke, potrebna mu je disciplinirana većina od 26 zastupnika. S HDZ-om ima 22

17.3.2018.
13:04
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović mogli bi prekinuti političku suradnju sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, barem ako je vjerovati tvrdnjama koje su za 24 sata iznijeli Tomislav Jonjić, Sandra Švaljek i Zlatko Hasanbegović.

Stranka koju su osnovali Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović ovog je ljeta nakon lokalnih izbora ušla u partnerstvo s Bandićem, a u zamjenu za podršku njihovih pet zastupnika koji su omogućili Bandiću da formira tanku većinu, iz Zagrebu je Trg maršala Tita preimenovan u Trg Republike Hrvatske. Bandić, HDZ i Neovisni za Hrvatsku su potpisali i suradnju na 17 projekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, iz Neovisnih tvrde da se Bandić baš i ne pridržava svojih obećanja. 

"Od toga nije napravljeno skoro ništa. Naši prijedlozi se ignoriraju. Znamo mi i da bi se Bandić nas riješio, ali neka nađe nekoga. Mi ni na ovoj Skupštini nećemo podržati njegove prijedloge. Nije nama svrha uzimati zastupničku naknadu, da smo to htjeli priključili bi se i HDZ-u", tvrdi Jonjić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam Bandić je praktički nesmjenjiv nakon “lexa šerif”, ali da bi mogao donositi važne odluke, potrebna mu je disciplinirana većina od 26 zastupnika. S HDZ-om ima 22.

Prema nekim navodima koji kruže političkim kuloarima, Bandić pokušava isprobati model u kojem nema stalnu stabilnu većinu, ali od sjednice do sjednice osigurava podršku dijela zastupnika, prvenstveno s liste Sandre Švaljek i SDP-a. Da je čuo takve informacije, tvrdi i sam Zlatko Hasanbegović, iako od toga ne želi raditi dramu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ne želimo biti u podaničkom odnosu. Spremni smo otići, kao što je i on spreman nas zamijeniti. To je jedan kompliciran odnos koji se razvija. Ili ćemo surađivati ili se razići", rekao je Hasanbegović. 

Navodno je zapelo jer Bandić ne želi na čelu Ureda za kulturu Hasanbegovićevu Anu Lederer, ali to nitko ne želi potvrditi jer je natječaj tek raspisan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je situacija kritična, za 24 sata je izjavila i Sandra Švaljek. 

"Na skupštinskim odborima se vidi da suradnja Bandića s Neovisnima puca. To nije naš problem i neće sigurno nitko od nas spašavati Bandića", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo