nezadovoljstvo vrije / Europa prosvjeduje zbog krize, a što je s Hrvatskom? Oporba nije složna, neće svi na prosvjed ispred HDZ-a i Vlade

Premijera su nedavno dočekali zvižudci u Splitu dok gradonačelnik Ivica Puljak opetovano poziva na rušenje HDZ-a

4.9.2022.
22:00
VOYO logo

Krajnja desnica budi se i u Hrvatskoj - društvenim mrežama poziva se na prosvjed protiv vladajućeg HDZ-a zbog povijesne pljačke INE i energetske krize. Nezadovoljstvo vrije, ali oporba složna nije. Ujedinjeni će se tek naći u Saboru gdje spremaju sjednicu svih oporbenih klubova, a tko će se od njih pojaviti na antivladinom prosvjedu?

Svi će oporbeni klubovi utorak će sjesti zajedno u saborske klupe zbog afere INA, no neće zajedno u rušenja vlasti i na ulicu pred HDZ. Most i Domovinski podržavaju prosvjede - 10. rujna ispred HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teška je jesen, a imali smo zadnju aferu gdje je ukraden novac kojim su se građanima mogli platiti svi računi", poručuje Nino Raspudić (NEZ.), saborski zastupnik.

"HDZ upropaštava narod svojom pljačkom, proširilo se društvenim mrežama tko je organizator mi to još ne znamo", tvrdi Ivan Penava (DP), saborski zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No kada je riječ o sudjelovanju lijeve i oporbe na prosvjedu HDZ, čini se, može mirno spavati. Iz stranke Možemo se doduše još nisu izjasnili, no Socijaldemokrati na prosvjedu ne idu, jer kažu ne znaju tko iza njih stoji i s kojim motivom, dok će SDP-a će svoje poruke poslati sa stranačke konvencije koja se održava taj dan.

"SDP kao stranka neće formalno sudjelovati na prosvjedu. Svako ima svoj put, ono što je bitno je da dogovorimo jedan politički diskurs kako bi Hrvatska bila bolje zemlja", izjavio je Mišel Jakšić (SDP), saborski zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nezadovoljstvo vrije /

Europa prosvjeduje zbog krize, a što je s Hrvatskom? Oporba nije složna, neće svi na prosvjed ispred HDZ-a i Vlade

Image
nezadovoljstvo vrije /

Europa prosvjeduje zbog krize, a što je s Hrvatskom? Oporba nije složna, neće svi na prosvjed ispred HDZ-a i Vlade

No, političkog diskursa s Domovinskim pokretom nema jasni su iz donedavnog partnera vladajućih - danas oporbene stranke.

"To je stranka desnica suprotna našim stajalištima i stoga nećemo sudjelovati ni u kakvim aktivnostima Domovinskog pokreta", kazala je Natalija Martinčević, saborska zastupnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritiku vladajućima s prosvjeda će uputiti i suverenisti koji danas imaju kritiku i za one SDP-ovce i Socijaldemokrate koji na prosvjed ne idu.

"Ako je povod pljačka INA-e, oni su u korijenu ove pljačke, nemaju oni što sudjelovati mogu samo na kukuruzu klečati", poručuje Željko Sačić (HS), saborski zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Radničku frontu ideologija je po strani, na prvom mjestu poruka.

"Da INA treba biti u rukama naroda, a ne da se HDZ-ov profiteri u krizi zapravo bogate", kazala je Katarina Peović (RF), saborska zastupnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijera su nedavno dočekali zvižduci u Splitu; dok gradonačelnik Ivica Puljak opetovano poziva na rušenje HDZ-a. No ne s Mostom.

"Podržavamo građanske inicijative, ali opaska političkoj stranci koji drži ljestve HDZ-u u Splitsko-dalmatinskoj županiji", izjavio je Igor Skoko, glavni tajnik stranke Centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgleda da će, kao i u slučaju kovid mjera, političku pobunu voditi krajnja desnica. No tada je u fokusu bila tema koja je dijelila i javnost i oporbu, koja je zbog afere INA i energetske krize ujedinjena protiv HDZ-a. Za sada u zgradi sabora, ne i na ulici.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo