Vremenska prognoza / Evo kakvo nas vrijeme čeka danas: Hladnoća ne popušta, a moguća je i kiša

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Krajem tjedna snježne pahulje sve su izglednije i u nizinama

6.1.2021.
7:00
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Idućih dana ostaje nestabilno, obilnih oborina bit će uz obalu, a prema kraju tjedna snježne pahulje sve su izglednije i u nizinama.

SRIJEDA

U srijedu prijepodne na Jadranu umjereno ili pretežno oblačno s kišom, u Dalmaciji i pljuskovima s grmljavinom, lokalno i obilnim. Puhat će umjereno i jako, na udare i olujno jugo i južni vjetar. U kopnenim predjelima ujutro magla, ponegdje i malo kiše, u noći u središnjim predjelima i susnježice, a u gorju susnježica i snijeg. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na moru između 4 i 11 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, rijetko uz malo kiše, a prema kraju dana će biti i magle. Puhat će slab, ponegdje i umjeren jugozapadnjak, a temperatura od 6 do 8 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji od sredine dana djelomično razvedravanje, ali neće biti potpuno stabilno pa će ponegdje i poslijepodne pasti malo kiše. Puhat će slab do umjeren južni vjetar, a temperatura između 6 i 9 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji umjereno ili pretežno oblačno s kišom i pljuskovima koji će mjestimice biti i obilni. Umjereno i jako, na udare i olujno jugo i južni vjetar će prema kraju dana slabjeti, na sjevernom dijelu i okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura od 9 do 13 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju većinom oblačno s oborinama – na moru kišom i ponekim pljuskom, a u gorju susnježicom i snijegom uz stvaranje novog snježnog pokrivača. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak koji će zatim prema večeri okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura u gorju od 1 do 5, na Jadranu između 8 i 11 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U četvrtak na kopnu uglavnom suho, prijepodne uz maglu, a malo oborina moguće je u gorju. U noći na petak će se jače naoblačiti pa će i u nizinama biti susnježice i mokrog snijega, a u gorju će se stvarati i novi snježni pokrivač. Tijekom vikenda uglavnom oblačno s povremenim oborinama, osobito u nedjelju kada će prema trenutno dostupnim prognostičkim materijalima i u nizinama padati snijeg. U nastavku tjedna će biti sve hladnije pa će za vikend dnevna temperatura biti tek malo iznad nule, a u gorskim predjelima vrlo vjerojatno cijeli dan negativna.

Image
Što nam stiže iz svemira /

Otkrivene tajne meteorita koji je prije dvije godine pao na Zemlju

Image
Što nam stiže iz svemira /

Otkrivene tajne meteorita koji je prije dvije godine pao na Zemlju

IDUĆIH DANA NA MORU

U četvrtak će u Dalmaciji biti uglavnom suho, dok će sjevernije pasti malo slabe kiše. Prema kraju dana i u noći na petak će se jače naoblačiti pa će kiše biti duž obale. Tijekom vikenda će na sjevernom Jadranu puhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura, a južnije jugo. Za vikend uz obalu uglavnom oblačno s kišom, u nedjelju i obilnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo