glogoški ostao iznenađen / Evo kamo je Kolinda otišla odmah nakon pobjede!

Image
Foto: RTL

Branitelji na Savskoj su bili među najžešćim pobornicima Kolinde Grabar Kitarović te su povodom njene pobjede zatvorili Savsku cestu i ispalili vatromet u centru grada.

12.1.2015.
7:27
RTL
VOYO logo

Novoizabrana predsjednica Republike Hrvatske KolindaGrabar-Kitarović slijedi svoja izborna obećanja te je tako nakon pobjedničkog govora u svom izbornom stožeru u Hypo centru posjetila branitelje u šatoru ispred Savske 66.

I tamo je održala kratki govor, a obratio joj se i Đuro Glogoški, koji je rekao kako njen posjet nije očekivao, no da to ne znači da odustaju od prosvjeda dok im se ne ispune zahtjevi.

Podsjetimo, branitelji na Savskoj su bili među najžešćim pobornicima Kolinde Grabar Kitarović te su povodom njene pobjede zatvorili Savsku cestu i ispalili vatromet u centru grada.

Ministar Matić razočaran: Dobila je što je htjela, što još hoće

Ovaj potez nove predsjednice je izazvao reakciju ministra Predraga Matića čiju smijenu prosvjednici traže već više od dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa super. Sada kada postaje zakonita predsjednica Republike, ona ne poštuje demokratske uzuse ove zemlje. Ministri se mijenjaju na izborima, ministre smjenjuje premijer, a ne predsjednica Republike. Evo, dobila je u jednom dijelu što je tražila, što još hoće. Ma ne smijem ništa reći", rekao je Matić za Tportal.

Matić je komentirao i Josipovićev poraz te kazao kako je zbog toga tužan i razočaran.

"I to je demokracija. Onaj tko ima više glasova pobjeđuje; protiv toga se ne može i ne smije. Sad idemo dalje. Pretpostavljam da će sada u Hrvatskoj krenuti med i mlijeko", poručio je ironični Matić.

Pobjednica hrvatskih predsjedničkih izbora Kolinda Grabar-Kitarović osvojila je 50,74 posto glasova, a predsjednik u odlasku Ivo Josipović 49,26 posto glasova hrvatskih birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema najnovijim, privremenima neslužbenim podacima Državnoga izbornog povjerenstva (DIP), koji se temelje na 99,98 posto biračkih mjesta, razlika je 1,48 posto glasova. Kolinda Grabar-Kitarović dobila je 1.114.865, a Ivo Josipović 1.082.430 glasova, što je razlika od 32.435 glasova.

Na izbore je izašlo 59,06 posto birača, a nevažećih listića bilo je 2,69 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo