s 10 godina staža / Evo koliku bi plaću učitelji imali prema Vladinom prijedlogu, a koliku ako se udovolji zahtjevu sindikata

Image
Foto: PIXSELL

Vlada bi do 30. lipnja iduće godine trebala urediti cijeli sustav koeficijenata u javnim službama

31.10.2019.
13:38
PIXSELL
VOYO logo

Sindikatima u obrazovanju dogovor HDZ-a i HNS-a u ovome trenutku ne znači ništa, poručili su to u četvrtak sindikalni čelnici, koje je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava pozvalo na pregovore u ponedjeljak.

Prema novoj ponudi, Vlada bi do 30. lipnja iduće godine trebala urediti cijeli sustav koeficijenata u javnim službama. Ako to ne učini, koeficijenti složenosti poslova zaposlenima u obrazovanju i policajcima će od 1. srpnja iduće godine porasti za dva posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Andrej Plenković uputio je sa sjednice Vlade još jednom apel sindikatima da se u zajedničkom razgovoru pronađe rješenje za pitanje plaća.

"Još jednom pozivam predstavnike sindikata, učitelje i nastavnike da razumno prepoznaju ponudu Vlade o povećanju osnovice za 6,12 posto i da smo spremni intenzivno raditi na reviziji i kvalitetnijem, pravičnijem definiranju koeficijenata složenosti poslova na temelju postojeće uredbe", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

Na konkretnom primjeru izračunali smo koliko bi iznosila ta povišica ukoliko sindikati prihvate Vladin prijedlog:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Učitelju/nastavniku s 10 godina staža, s dvoje djece, koji živi u Zagrebu, ako mu se osnovica za plaću poveća za 6% i koeficijent složenosti poslova za 2% - plaća će se povećati za 735 kn bruto, odnosno 588 kn neto.
  • Učitelju/nastavniku s 10 godina staža, s dvoje djece, koji živi u Virovitici, ako mu se osnovica za plaću poveća za 6% i koeficijent složenosti poslova za 2% - plaća će se povećati za 735 kn bruto, odnosno 588 kn neto.

U ovom slučaju isti je iznos povećanja plaće za učitelja/nastavnika u Zagrebu i Virovitici jer je iznos oporezivog dohotka nula.

Usporedbe radi, evo koliko bi povišica iznosila kada bi Vlada udovoljila sindikalnim zahtjevima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Učitelju/nastavniku s 10 godina staža, s dvoje djece, koji živi u Zagrebu, ako mu se osnovica za plaću poveća za 6% i koeficijent složenosti poslova za 6% - plaća će se povećati za 1.125 kn bruto, odnosno 883 kn neto.
  • Učitelju/nastavniku s 10 godina staža, s dvoje djece, koji živi u Virovitici, ako mu se osnovica za plaću poveća za 6% i koeficijent složenosti poslova za 6% - plaća će se povećati za 1.125 kn bruto, odnosno 884 kn neto.
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo