novitet / Evo što sve trebate znati o ZET-ovoj karti od četiri kune: što se mijenja, a što ostaje isto?

Image
Foto: Ilustracija/Tomislav Miletić/PIXSELL

Dana 1. veljače kreće ZET-ov novitet kojeg je najavio Milan Bandić prošlog tjedna te je istaknuo kako to čini za građane iz centra koji se voze par stanica kao i za posjetitelje i turiste

27.1.2017.
8:19
Ilustracija/Tomislav Miletić/PIXSELL
VOYO logo

Dana 1. veljače kreće ZET-ov novitet kojeg je najavio Milan Bandić prošlog tjedna te je istaknuo kako to čini za građane iz centra koji se voze par stanica kao i za posjetitelje i turiste.

Građani su uvelike pozdravili ovu odluku, no glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić objasnio je što se sve mijenja s 1. veljače, prenosi Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa će tako polusatna karta vrijediti samo za prvu zonu, odnosno na cijelo područje grada Zagreba. Nova će karta vrijediti za prijelaz s tramvaja na autobus i obrnuto. Građani se mogu voziti tramvajem, autobusom i uspinjačom unutar 30 minuta.

Karte će se standardno moći kupiti na prodajnim mjestima ZET-a, kioscima i njihovim vozilima, a jedino po čemu će se razlikovati jest po boji i otisnutoj cijeni. Također će biti dostupna i u elektroničkom obliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurić tvrdi kako je u tijeku prilagodba uređaja, a da za putnike po isteku karte vrijedi isto pravila kao i do sada, moraju kupiti novu kartu. Na pitanje hoće li sada pojeftiniti mjesečni pokaz ili će građani odustati od pokaza kako bi kupovali polusatne karte, Jurić odgovara:

“Gradonačelnik Milan Bandić je odluku o polusatnim kartama donio nakon što je osluškivao želje građana i ova mjera usredotočena je trenutno na pravedniji sustav naplate i vožnje na kraćim relacijama.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, riječ je o dnevnoj karti, a da za noćne linije od ponoći do 4 ujutro i dalje vrijede noćne karte koje koštaju 15 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo