TEŽ muljaže / Evo zašto se Tvornicu žarulja htjelo sravnati sa zemljom? Ovaj čovjek je već 12 godina na sudu s Lončarićem

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

INPUT Lončarića želi naplatiti za 6 milijuna kuna potraživanja, a sam Fišer kaže kako se već 12 godina viđa s Lončarevićeim odvjetnicima

1.7.2021.
11:13
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U USKOK-ovoj akciji jučer su uhićeni glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić te njegov rođak Milan Lončarić, zagrebački poduzetnik, involviran u poslovanje najmanje 26 tvrtki - najbitnije: tvornica žarulja i pogrebno poduzeće. 

 Tvrdi se na to da je Kazimir Bačić bivšem gradonačelniku pokojnom Milanu Bandiću nosio mito od Milana Lončarića, u svrhu poticanja izgradnje kompleksa stanova nazvanog Vrtovi svjetla. Zove se tako jer je trebao niknuti na mjestu gdje su sada nekretnine ugasle tvornice žarulja TEŽ. Lončarić je htio napraviti ozelenjen blok, ali te nekretnine ne bi trebale pripadati njemu, tvrdi sugovornik Indexa suvlasnik INPUT-a Duško Fišer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nastavak akcije /

Uhićenja se nastavljaju: Uhićeno 8 poduzetnika i 2 zaposlenika Grada Zagreba. Izlaze imena uhićenih

Image
nastavak akcije /

Uhićenja se nastavljaju: Uhićeno 8 poduzetnika i 2 zaposlenika Grada Zagreba. Izlaze imena uhićenih

INPUT Lončarića želi naplatiti za 6 milijuna kuna potraživanja, a sam Fišer kaže kako se već 12 godina viđa s Lončarevićeim odvjetnicima. Lončarić, također, ima tri pravomoćne sudske presude na temelju kojih ima pravo na te nekretnine - sud ne radi ništa po tom pitanju. Cijela muljaža nastala je najviše zbog činjenice da je Lončarić bio direktor TEŽ-a , a nakon svih prijava i dugova, i da izbjegne ovrhu, osnovao je zajedno sa suprugom i drugim članovima obitelji Tež Trgovinu i sva poslovanja, ali ne i dugove prebacio na tu tvrtku. 

"A onda su, jednog dana, hipoteke nestale sa svih objekata, osim s Fišerove hale". Ostale su te tri etaže koje još uvijek glase na TEŽ u zemljišnim knjigama, ali, kaže Fišer, stečajni upravitelj to nije priznao kao njihovo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O čemu je riječ

Sud je, kaže, na njihov zahtjev proglasio dražbu kako bi se INPUT naplatio temeljem prodaje nekretnina. Riječ je o velikoj hali na tri etaže, s otprilike 1200 do 1300 kvadrata, što sigurno na toj lokaciji ima svoju vrijednost i kao nekretnina, kao i zemljište.  

Fišer kaže da se TEŽ Trgovina zapravo nikad nije upisala u zemljišne knjige. Dodaje da njegova tvrtka to nije htjela prihvatiti, ali da sud to nije mogao preskočiti. Fišer je rekao i da je sud tražio mišljenje stečajnog upravitelja i pogrebnog poduzeća, koje sad potražuje nekretnine temeljem kredita koji su preuzeli od Centar banke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hipoteku je, smatra inženjer, trebalo maknuti jer postoji brisovno očitovanje i nakon toga je, smatra, trebalo prihvatiti zahtjev INPUT-a da se prebije njihovo potraživanje kupovinom te nekretnine, piše Index.  "Očito je bio cilj da se tvornica žarulja sravni sa zemljom i izgradi nešto novo", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo