Provjeravanje informacija / Faktograf UŽIVO provjera točnost tvrdnji tijekom debate: Evo tko laže, a tko govori istinu!

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Faktograf uživo provjerava točnost tvrdnji izrečenih na sučeljavanju

3.1.2020.
2:50
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Večeras je održano posljednje sučeljavanje predsjedničkih kandidata Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović. Od 20.20 sati Faktograf uživo provjerava točnost tvrdnji izrečenih na sučeljavanju. 

"Ne možemo ocijeniti točnost tvrdnje da predsjednica neće vraćati usluge svojim donatorima. Ali moramo podsjetiti na otkriće portala Telegram da su tvrtke Širjan i Agropromet u 2018. dobile 40 milijuna kuna poljoprivrednih poticaja, a donirali su kampanji Grabar-Kitarović. TVRTKA Lana – Karlovačka tiskara ponovno je Kolindi Grabar-Kitarović donirala maksimalni iznos od 200.000 kuna, baš kao što su to napravili i 2014. godine kada su bili, kao i ovaj put, najveći pojedinačni donatori HDZ-ovoj kandidatkinji i ta je izjava Milanovića točna. Tvrtka se povezuje s Dankom Seiterom, jednim od optuženih u aferi 'Karlovačka banka' koji se dovodi u vezu s tom tiskarom. Seitera je predsjednica pomilovala početkom 2016.", objavio je ovaj portal koji se bavi provjeravanjem točnih informacija izrečenih u javnom prostoru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović letio na Krk

Točnim su ocijenili i tvrdnju Grabar-Kitrarović koja je izrazila nezadovoljstvo DORH-ovim radom zbog remonta aviona. "S DORH-om sam nekoliko puta razgovarala o tome, ali nisam dobila zadovoljavajući odgovor", izjavila je tijekom večerašnjeg sučeljavanja.

Istinita je tvrdnja Kolinde Grabar-Kitarović da je Milanović za vrijeme premijerskog mandata vladinim zrakoplovom privatno letio na Krk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netočno je, piše Faktograf, da je Milanović članove HDZ-a nazvao "blatom". Nazvao ih je “zemljoradnicima kojima ni blato ne bi uspijevalo”. No, točno je da Zoran Milanović nema objavljen program za predsjedničke izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo