ništa od nove titule / Fakultet odbio Grliću Radmanu dati titulu docenta: Cijeli proces je imao banalni cilj

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Neki od sugovornika spekuliraju i kako bi docentska titula bila zgodan put Grliću Radmanu za konkretniju suradnju s fakultetom

28.1.2022.
21:55
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Na jučerašnjoj sjednici Fakultetskog vijeća  Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, odbijeno je većinom glasova raspisivanje natječaja kojim bi ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman dobio titulu docenta.

17 članova Fakultetskog vijeća glasalo je protiv, 18 ih je bilo suzdržano, a njih 29 je bilo za raspisivanje natječaja, piše Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fakultetski Odsjek međunarodnih odnosa i sigurnosnih studija dalo je prijedlog Fakultetskom vijeću da raspiše natječaj. Nekoliko izvora s FPZG-a za Telegram je ispričalo kako su shvatili da je predloženi natječaj zapravo bio kreiran za ministra vanjskih poslova.

U samom prijedlogu natječaja koji je došao pred Fakultetsko vijeće pisalo je kako se radi o izboru u naslovnog docenta isključivo za kolegij koji na specijalističkom studiju izvodi Grlić Radman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
intervju s Pantovčaka /

Milanović za RTL: 'Neka se Plenković ispričava. On se ponaša kao ukrajinski agent, a ja kao hrvatski predsjednik'

Image
intervju s Pantovčaka /

Milanović za RTL: 'Neka se Plenković ispričava. On se ponaša kao ukrajinski agent, a ja kao hrvatski predsjednik'

“Ovdje je potencijalno bila riječ i o podcjenjivanju mlađih kolega koji kao docenti intenzivno rade na fakultetu i drže sate i sate nastave”, rekao je Telegramu jedan od sugovornika s FPZG-a o argumentima kontra Radmanovog izbora u zvanje docenta.

Spekulira se o tome kako je ovaj potez pokrenut s jednim banalnim ciljem, a to je da ministar ispred doktorske titule dobije i titulu docenta. U tom bi se slučaju mogao potpisivati kao doc. dr. sc. umjesto dosadašnje titule doktora znanosti (dr. sc.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki od sugovornika spekuliraju i kako bi docentska titula bila zgodan put Grliću Radmanu za konkretniju suradnju s fakultetom nakon završetka ministarskog mandata.

Docenti, čak i bez zasnivanja radnog odnosa, kao vanjski suradnici, imaju pravo samostalno izvoditi nastavu, biti nositelji kolegija na raznim razinama studija, mentorirati doktorske radove i, jasno, nakon zakonski propisanog roka imaju pravo aplicirati za izbor u više zvanje izvanrednog profesora uz određene zadovoljene uvjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo