VIŠE TURISTA NEGO LANI / Fantastična predsezona na Kvarneru: 'Puno ljudi, fino, prekrasno, odlično...'

Na Kvarneru ove godine boravi 20 posto više turista nego je to bilo lani

21.4.2019.
19:23
VOYO logo

Lijepo vrijeme, brojni otvoreni hoteli, blagdansko ozračje, atraktivni programi za roditelje i djecu - sve su to kvarnerski turistički aduti koji su u predsezoni privukli velik broj turista. 

Tamošnji ugostitelji znaju da se za dobre rezultate ne smije čekati ljeto nego da se temelji turističkoga uspjeha postavljaju od početka godine. RTL-ova novinarka Maja Brkljača u RTL-u Danas da na Kvarneru ove godine boravi 20 posto više turista nego je to bilo lani. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema najavama, na Kvarneru bi tijekom uskrsnih blagdana trebalo biti ostvareno više od 60.000 noćenja. Prošle godine je na Kvarneru tijekom uskrsnih blagdana radilo 80 hotela, a ove godine ih je više od stotinu, lani 12 kampova, a sada 25, a odlične su bile najave i za privatni smještaj. 

"Dijametralno suprotno nego u Vukovaru"

Serenada na uskrsno jutro u srcu Opatije. Kod turista, a na blagdanski odmor stiglo ih je pet tisuća, lovranski puhački orkestar izazvao je oduševljenje. "Talijanka sam, prelijepa je Opatija, jako mi se sviđa", kazala je Gaspariana iz Italije, dok je Jasminka iz Njemačke kazala da Opatija nudi sve i to i za mlade i za stare. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blagdansko jutro kao iz bajke. Vrijeme gotovo pa ljetno, baš kao i atmosfera. "Puno ljudi, fino, prekrasno, odlično, jednostavno odlično. Dijametralno suprotno nego u Vukovaru, jednostavno odlično", kazao je Igor Sopta iz Vukovara.

Brojni otvoreni hoteli pripremili su zanimljive programe. Najviše truda uloženo je za razonodu najmlađih. "Doma ne mogu oni ništa ni vidjeti ni doživjeti tako da definitivno treba iskoristiti svaku priliku i izaći ovako malo van i uživati u nečem novom, za njih, pogotovo kad su ovako mali", kazala je Jasna iz Lovrana.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema niti jedna slobodna soba"

Direktor hotela sa svojim djelatnicima ima jako puno posla, ali još više razloga za zadovoljstvo! "Dakle nema niti jedna slobodna soba, gosti su s naših tradicionalnih tržišta, dakle, Austrije, Njemačke, Italije, Slovenije, ima jako puno domaćih gostiju što nam je iznimno drago. Za Uskrs smo pripremili jedan paket aranžman s bogatim gastronomskim delicijama i a bogatim raznovrsnim glazbenim programima", kazao je direktor hotela Ilija Turić.

Sve se posložilo, lijepo vrijeme, kasniji Uskrs no lani pa u skladu s tim i puno gostiju. Prvi turistički ispit koji nagovještava sezonu ovdje je uspješno položen! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo