Ništa od 100 dana mira? / Filipović iz HDZ-a za RTL Danas o Tomaševiću: 'Vidimo u GSKG-u se organizira, nažalost, otpuštanje jednog broja ljudi'

Bivši gradonačelnički kandidat, a sad zastupnik HDZ-a u Gradskoj skupštini rekao je da je 100 dana mira novoj vlasti dobra praksa, ali...

17.6.2021.
18:57
VOYO logo

Na zagrebačkom Gornjem gradu čeka Goran Latković je pratio zasjedanje Skupštine. On je za RTL Danas ispitao što HDZ-ovci misle, hoće li gradonačelnik Tomislav Tomašević imati mira prvih 100 dana?

Primjerice, što o tome misli Davor Filipović, bivši gradonačelnički kandidat najveće opozicijske stranke u Zagrebu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Demokratski je standard dati sto dana mira ekipi koja preuzme odgovornost za upravljanje gradom. Međutim je demokratski standard i promptno reagirati ako dođe do kršena zakona kao što se to sada dogodilo prilikom članova Uprave i NO-a Holdinga. Gradonačelnik je sa zamjenicima prekršio članak 15. stavak 2. Zakona o sprečavanju sukoba interesa", kazao je Filipović:

"Prema tom zakonu Gradska skupština morala je predložiti članove Uprave i Nadzornog odbora. On to nije napravio i moram priznati da sam od njega mogao očekivati sve, ali da će kršiti zakon odmah na početku, to nisam mogao očekivati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
policija je krenula /

Četvero uhićenih u Zagrebu: Sumnja se na namještanje poslova u GSKG i uzimanje provizije

Image
policija je krenula /

Četvero uhićenih u Zagrebu: Sumnja se na namještanje poslova u GSKG i uzimanje provizije

Današnji upad istražitelja u GSKG zbog navodnog mita, kako to komentira? Kako komentira to što uopće, gdje god se nešto krene istraživati u Zagrebu, svugdje ispadne afera?

"Moram reći kako osuđujem bilo kakav oblik devijantnog ponašanja u tom kontekstu. Treba pustiti institucije da rade svoj posao", odgovorio je Filipović, a na podsjećanje reportera RTL-a da je Ministarstvo pravosuđa reklo je da je Grad Zagreb nezakonito oduzeo zemljišta za gradnju parkirališta kod Žičare, te s obzirom da je HDZ gurao taj projekt, komentirao je i to, je li im to opterećenje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žičara je potrebna Gradu Zagrebu. Međutim, način kako je realiziran taj projekt, mora postati prošlost ovog grada. Nijedan projekt u Zagrebu više nikad ne smije biti realiziran na takav način. Što se tiče navodnih opterećenja, oko ovog projekta nema nikakvog opterećenja. Jer, za realizaciju svakog projekta, pa tako i Sljemenske žičare, sukladno Statutu Grada Zagreba, odgovoran je gradonačelnik."

Bi li ponovo glasao za taj projekt s obzirom da vidimo da još nije niti otvoren?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto još nije otvorena, to treba pitati one koji su radili na tom projektu. Uvijek bi glasovali za dobre projekte u Gradu Zagrebu, ali nikad ne bismo podržali ono što bi završilo ovako ovo, odnsono bilo koji projekt uz koji bi se vezivali slični problemi.
Prvi prijedlog u Skupštini bit će nam rasprava o protuzakonitom imenovanju članova Uprave i NO Zagrebačkog holdinga. Gradonačelnik je prekršio zakonske odredbe. Iznenađuje me da su članovi, od kojih su neki i jako načitani, prihvatili imenovanje uz kršenje zakona", rekao je dalje.

Na primjedbu reportera da bi eventualno mogla biti riječ o kršenju zakona za koje nema nikakve kazne, Filipović je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inzistirat ćemo na tome. Na raspravi. Želimo čuti jesu li članovi Uprave, jer su obojica radili u Holdingu, jesu li primili neke otpremine kad su odlazili. Želimo vidjeti što su i članovi Nadzornog odbora radili prije… Jedino obećanje koje zasad realizira je otpuštanje ljudi. Vidjeli smo da se u GSKG-u organizira, nažalost, otpuštanje određenog broja ljudi."

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo