'KAPACITETI SE NE KORISTE' / Filipović nakon sastanka s mađarskim kolegom o Janafu, ali i isteku vladine odluke o trošarinama cijene goriva

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Odgovorio je i zašto je poništen natječaj za potporu novoosnovanih poduzeća vrijedan 141,7 milijuna kuna

31.5.2022.
18:22
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Nakon sastanka s mađarskim ministrom vanjskih poslova Péterom Szijjártóm, ministar gospodarstva i održivog razvoja Hrvatske, Davor Filipović stao je pred novinare pa istaknuo kako je Hrvatska tu da bi osigurala opskrbu naftom Mađarsku, ali i druge zemlje EU. Kaže kako kapaciteti Janafa od 11,4 milijuna tona mogu u potpunosti zadovoljiti mađarske potrebe.

Tvrdi i kako se postojeći kapaciteti Janafa ni približno ne koriste u potpunosti, a prema Mađarskoj je ove godine otišlo nešto više od 500 tisuća tona nafte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan hoće li Hrvatska iskoristiti situaciju mađarske ovisnosti o Janafu oko pregovora o otkupu dionica Ine od Mola, Filipović kaže da je pokrenut arbitražni postupak pred švicarskim Saveznim vrhovnim sudom te da hrvatska strana čeka pravorijek toga postupka kako bi odlučila što napraviti.

Image
PORUKE IZ BRUXELLESA /

Plenković: 'Teze o tome da je Hrvatska etnički čista su smiješne. Ne bi onda bili u Saboru i sudjelovali u vlasti'

Što se pak tiče isteka vladine odluke o trošarinama cijene goriva, ministar kaže kako će Vlada i dalje voditi brigu o građanima Hrvatske te da kontinuirano prati situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto je poništen natječaj za potporu novoosnovanih poduzeća vrijedan 141,7 milijuna kuna, naglasio je da je, slušajući poduzetnike i poslovnu zajednicu, odlučio poništiti natječaj i rekonfigurirati ga kako bi glavni kriterij za odabir projekata bila kvaliteta i sadržaj projekta, a ne to koliko se brzio netko prijavi na natječaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo