Za osvajanje Zagreba / Filipović predao potpise, s njim i Plenković: 'Sad je bitno znanje, a ne Tomaševićeve priče'

Image
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Image
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman rekao je kako su skupili preko 13 tisuća potpisa potpore

29.4.2021.
9:50
Željko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Gradska organizacija HDZ-a Grada Zagreba s koalicijskim partnerima HSLS-om i HSU-om predala je kandidaturu za gradonačelnika Grada Zagreba Davora Filipovića i njegove zamjenice te kandidacijsku listu za Gradsku skupštinu Grada Zagreba.

S njim je predaju izvršio i premijer Andrej Plenković. Filipović je program predstavio prije dva dana, a siguran je da ulazi u drugi krug. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman rekao je kako su skupili preko 13 tisuća potpisa potpore za Davora Filipovića. Dodaje da idu u pobjedu i da će 30.svibnja imati svog gradonačelnika.

Premijer Plenković rekao je kako na ove izbore idu da ostvare pobjednički rezultat, te kako je HDZ-ov Filipović pokazao da odskače i vizijom i programom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Filipović je pokazao da odskače i znanjem i argumentacijom u vezi pitanja Grada Zagreba. Uz podršku partnera i zamjenica, ali i Zagrepčana i Zagrepčanki dobiti veliku potporu i da će HDZ u Zagrebu, kao i diljem Hrvatske, biti najsnažnija hrvatska stranka na nacionalnoj, lokalnoj i županijskoj razini. Postupamo prema 4 načela: dijaloga, sustavnog i kontinuiranog, funkcionalne decentralizacije (odluke što bliže građanima) i fiskalne decentralizacije (3,3 milijarde kuna prihoda više), projektna suradnja. Prirotiet će biti obnova Zagreba nakon potresa. Punu potpuru dajem Hermanu, Filipoviću i 16. svibnja i 30. svibnja", rekao je premijer Plenković.

"Da bi grad bio grad zadovoljnih ljudi i obitelji potrebno je odgovorno upravljati financijama gradskim, obnoviti grad i realizirati kapitalni projekt. Uvjet je podizanje transparentnosti na najvišu razinu. Imovinske kartice za sve pročelnike i direktore poduzeća, uvest ću oporbu za kontrolu javnih natječaja. Sad je bitno znanje, a ne priče koje ste mogli slušati od Sinčića, a danas Tomaševića. Pozivam sugrađane da učinimo grad gradom koji će najslabije zaštiti. U skupštini očekujemo najveći broj mandata, surađivat ćemo sa svima onima koji žele dobro gradu", rekao je Filipović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Filipovićevog govora, koji je trajao kraće od premijerovog i pitanja od novinara gotovo da i nije bilo, premijer mu je čestitao na govoru. 
Davor Filipović komentirao je i kandidata Miroslava Škoru rekavši kako je to "Trgovački", a ne "Domovinski pokret jer je doveo Zorana Milanovića na Pantovčak, tako želi i Tomislava Tomaševića". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo