ne, ne radi se o grešci / Financial Times proglasio mali gradić iz centralne Hrvatske najpoželjnijom europskom ulagačkom destinacijom

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove, osnovan 2015. godine, jedan je od razloga na osnovu kojih se Ivanec upisuje na listu 'pametnih' hrvatskih gradova

11.9.2017.
12:23
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Ekonomski analitičari Financial Timesa Ivanec su proglasili najpoželjnijom ulagačkom destinacijom na razini europskih gradova do 100.000 stanovnika, piše Poslovni.hr.

Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove, osnovan 2015. godine, jedan je od razloga na osnovu kojih se Ivanec upisuje na listu 'pametnih' hrvatskih gradova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnivač ureda je grad Ivanec, a usluge ureda besplatno su stavljene na raspolaganje svim poduzetnicima, obrtnicima, OPG-ovcima i udrugama.

Primjera radi, samo u kolovozu navedeni je projektni ured povukao 3,66 milijuna kuna iz EU fondova za 11 projekata ivanečkih poduzetnika.  U svom djelovanju ne prave razliku između udruga i OPG-ovaca, poduzetnika ili obrtnika, pa tako ured svim zainteresiranim stranama s dobrim projektnim idejama omogućava da realizacija njihovih planova bude sufinancirana bespovratnim sredstvima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim za privlačenje novca iz europskih fondova, projektni je ured važan i jer je njegovim otvaranjem zaposleno desetak mladih visokoobrazovanih ljudi, odnosno njih su osigurani uvjeti da u potrazi za poslom ne moraju odlaziti u inozemstvo.

Zbog takvih i sličnih uvjeta Ivanec je 2016. godine na završnoj konferenciji Gradovi budućnosti dobio i nagradu u kategoriji pametnije uprave, piše Poslovni.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike