'mi smo tehnološka tvrtka' / Finin IT razvojni centar Osijek počeo s radom: 'Pokazat ćemo studentima da ih čeka radno mjesto'

Image
Foto: Fina

U novouređenim prostorima, Fina je već zaposlila 6 zaposlenika, a u planu je zapošljavanje njih još 30

31.5.2019.
13:47
Fina
VOYO logo

Financijska agencija (Fina) predstavila je danas informatički razvojni centar (ITRC) u Osijeku, izvijestili su iz Fine. 

Riječ je o Fininoj zaokruženoj organizacijskoj cjelini, koja se bavi izradom i podrškom IT usluga za ciljane korisnike. U novouređenim prostorima, Fina je već zaposlila 6 zaposlenika, a u planu je zapošljavanje njih još 30, kao i nekoliko studenata, ponajprije onih s Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), koji će se u Fininom razvojnom centru moći zaposliti preko student servisa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Financijska agencija je prije svega tehnološka tvrtka"

ITRC Osijek namijenjen je razvoju IT usluga, što podrazumijeva čitav ciklus razvoja softvera, počevši od poslova analize, dizajna, programiranja te testiranja.

Predsjednik Uprave Financijske agencije Dražen Čović je naglasio: "Financijska agencija je prije svega tehnološka tvrtka koja u svom sastavu ima vrlo snažan razvojni IT tim s 280 zaposlenika. Fina je jedan od četiri nositelja digitalizacije države i upravo na tim poslovima gradimo svoju budućnost te nam je IT kadar itekako potreban. Surađivat ćemo s FERIT-om, kako bismo pokazali studentima koji se ovdje školuju da imaju gdje raditi, da ih čeka buduće radno mjesto te da ovdje mogu obaviti svoju praksu, napisati diplomski rad i sudjelovati u svim projektima koje Fina radi", istaknuo je Čović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakav moderan koncept vezan je uz suradnju s lokalnom zajednicom te pripadajućim fakultetom, učilištem ili školom, a njegovi krajnji ciljevi su razvoj modernih IT proizvoda koji zadovoljavaju potrebe lokalne sredine te zapošljavanje lokalnog stanovništva. Otvaranje ovakvog Centra samo je dio Fininog ulaganja u slavonsko – baranjsko područje, koje je prepoznato kao još jedan rasadnik IT stručnjaka.
Podršku pokretanju IT razvojnog centra Osijek, od samog su početka dali i osječko-baranjski župan Ivan Anušić te gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić.  

Finini informatički centri osnivaju se na lokacijama gdje postoje ili djeluju fakulteti i učilišta koja obrazuju IT stručnjake. IT razvojni centri već postoje u Splitu, Zaboku i Virovitici, a u planu je otvaranje ovakvog centra i u Čakovcu, izvijestili su iz Fine.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo