Spašavanje tradicije / Fortenova grupa kroz Belje kupila osječku mljekaru: Tko će od radnika ostati? 'To je ipak kupnja firme, a ne preuzimanje'

Vijest o preuzimanju mljekare, radnicima je vratila vjeru, ali još nije poznato tko će zadržati posao

30.10.2020.
6:59
VOYO logo

Vijest da je Fortenova grupa kroz Belje kupila osječku mljekaru od njemačke tvrtke Meggle, za Slavoniju znači jako puno. Tradicija industrije koja hrani tisuće obitelji se nastavlja.

Radnici u mljekari danas ipak lakše idu na posao no još do njih ne dolaze informacije o tome koliko će ih se zadržati i kolika će im biti plaća. U mljekaru, ali i trgovinu u sklopu tvornice zaputio se Tin Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednoj trgovinici tik uz mljekaru možete kupiti možda i najjeftinije mlijeko u gradu. Dobra je vijest za mještane je ta da će trgovinica nastaviti s poslom. Ali dobra je vijest i da će gospođa koja mi je prodala mlijeko nastaviti raditi, no isto tako doznajemo oko 100 ljudi koji rade ovdje u tvornici u proizvodnji, zadržat će poslove.

Jer kada se pročula vijest o zatvaranju mljekare, ona je itekako pogodila ne samo radnike već i cijelu zajednicu. Građani su bili u nevjerici i šoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
višemjesečni pregovori /

Anušić prokomentirao sporazum o kupoprodaji Meggleove mljekare: 'Iznimno sam zadovoljan'

Image
višemjesečni pregovori /

Anušić prokomentirao sporazum o kupoprodaji Meggleove mljekare: 'Iznimno sam zadovoljan'

Mljekara je godinama hranila obitelji koje žive u Slavoniji.

Sira, mlijeka, vrhnja, ma svašta ima, kažu građani, i to po jeftinim cijenama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali mljekara hrani i obitelji 160 radnika. Do njih je došla informacija da imaju novog vlasnika i da će i dalje proizvoditi kao i do sada. Ipak o svom položaju i visini plaće još nisu informirani.

"Rečeno je da će ostati nekih stotinjak radnika a za ugovore, mislim da ćemo potpisivati jer je to nova firma", rekao je Nikola Berić, predstavnik radnika Sindikata PPDIV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemaci su bili korektni pa se nadaju da će tako biti i s Beljem.

"Iskreno se nadamo. Sa Meggleom smo imali dobru suradnju i bili su korektni poslodavci. Nadamo se da će tako biti i s Beljem", izjavio je Berić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No kako su mislili da se s 31. prosincem svi strojevi u ovoj tvornici gase, vijest o preuzimanju mljekare, radnicima je vratila vjeru da će nastaviti s tradicijom koja naosječkom Zelenom polju traje više od 60 godina.

"Olakšali su se malo samo da se vidi još tko će ostati. Jer ipak je ovo kupnja firme, a ne preuzimanje", izjavio je Berić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A odahnut će i 280 stočara koji u Slavoniji uzgajaju krave kako bi mljekari prodavali svježe mlijeko. Jer do njih dolaze informacije kako će novi vlasnik nastaviti otkupljivati mlijeko kao što je to bilo i do sada. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo