hrvatski apsurdi / FOTO Bandićeva neispunjena obećanja dovela do betonizacije Jaruna zbog 'privremenog' igrališta?

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Stojak dvoji oko sredstava koja će se izdvojiti za 'privremeno igralište', ali novci koji će se utrošiti u izgradnju - nisu privremeni. Oni će se potrošiti za stalno

29.6.2018.
8:28
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

U jedno od neispunjenih obećanja Milana Bandića spada i preseljenje igrališta za bejzbol na Bundek, a to se ovih dana ispostavilo kao točno  jer su radovi na američkoj školi započeli i prije završetka bejzbol sezone, a u tijeku je izgradnja bejzbol igrališta na Jarunu. Navodno se radi o privremenom dok se ne omoguće svi potrebni uvjeti na Bundeku. 

No postavlja se jedno bitnije pitanje, a to je radi li se zbilja o "privremenom" igralištu? S obzirom na radove koji se ondje odvijaju, svi nekako sumnjaju, a među njima je i gradski zastupnik Tomislav Stojak koji je u srijedu obišao Jarun, a o svemu napisao i na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da ima sportskog opravdanja za gradnju baseball igrališta, ali ne mogu prihvatiti betonizaciju našeg Jaruna! I nek se nitko ne ljuti, ovo što se upravo sada gradi na sportsko-rekreacijskom centru Jarun nekako mi ne izgleda privremenog karaktera, kao što piše na službenoj ploči!

Možda ne bi bilo loše da netko iz gradske uprave ili Jaruna nešto kaže o toj novoj gradnji, javnost zaslužuje biti točno informirana!" napisao je na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne dvojim oko potrebe da baseball ima svoje igralište u Zagrebu, pogotovo kada su ostali bez dosadašnjeg u Središću zbog gradnje škole. Također, ne dvojim uopće o tome da Jarunu trebaju dodatni sportski i rekreacijski sadržaji, kojih nema dovoljno, a nedovoljno se ulaže u postojeće. Ali, dvojim oko „privremenog“ karaktera igrališta koje se gradi na Jarunu, jer prema onome što se vidi na licu mjesta, to ne izgleda kao privremeno", kazao je Stojak za Zagreb.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bejzbolaši su dobili obećanje da će novo igralište biti u neposrednoj blizini dosadašnjeg, na Bundeku, ističe Stojak. Nadalje, Stojak dvoji i oko sredstava koja će se izdvojiti za "privremeno igralište", ali novci koji će se utrošiti u izgradnju - nisu privremeni. Oni će se potrošiti za stalno.

"A tko će onda pronaći nova, dodatna sredstva za izgradnju 'trajnog' igrališta za baseball na Bundeku, kako je planirano? Dakle, dvojim oko toga da se radi o još jednom neplanskom poslu, nečemu što ima prizvuk stihije i nikakvog planiranja unaprijed. Volio bih da javnost dobije jasne i nedvosmislene odgovore na sve dvojbe", zaključuje na koncu HNS – ov gradski zastupnik za Zagreb.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo