Ogromna navala! / FOTO Građani danima čekaju u redovima kako bi nabavili povijesnu kovanicu. Pogledajte prizore iz Splita

Image
Foto: HNB

Strpljivo čekaju svoj primjerak kovanice - u svojim kolekcijama jednostavno moraju imati ovakav raritet...

12.8.2022.
10:59
HNB
VOYO logo

Povodom otvaranja Pelješkog mosta, Hrvatska narodna banka u optjecaj je pustila kovanicu od 25 kuna s motivom Pelješkog mosta. Autor idejnoga i likovnog rješenja akademski je kipar Damir Mataušić. Nova prigodna optjecajna kovanica otkovana je u Hrvatskoj kovnici novca i izdaje se u količini od 30 tisuća komada.

Stvorili su se ogromni redovi ispred HNB-a, no to nije obeshrabrilo građane. Strpljivo su čekali svoj primjerak kovanice, u svojoj kolekciji jednostavno moraju imati ovakav raritet...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A slike iz Zagreba - iste su i u Splitu. Svi žele povijesnu kovanicu, pa i Splićani čekaju u dugačkim redovima kako bi nabavili kovanicu koja očito mnogima znači, javlja Dalmacija Danas.

Image
Foto: Dalmacija Danas
Image
Foto: Dalmacija Danas

Otvaranje Pelješkog mosta bilo je povijesni dan za Hrvatsku. Radi se o projektu kojeg su sanjale generacije, a danima nakon otvaranja ne gubi se interes javnosti za mostom koji je prometno povezao hrvatski sjever i jug, stoga ovakva navala i ne čudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo