na put bez vode / FOTO HGSS s vrha na Pelješcu spašavao oca i sina. Pronađeni van staze, iscrpljeni i dehidrirani

Image
Foto: HGSS

Zbog nepokrivenosti signalom nije bilo moguće stupiti u kontakt sa zalutalim osobama

2.8.2022.
11:52
HGSS
VOYO logo

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) u ponedjeljak popodne spašavala je dvoje stranih državljana, od kojih jedno dijete, s vrha Sv. Ilija.

Kažu kako je riječ o ocu i sinu koji su pri spuštanju s vrha Sveti Ilija pored mjesta Gradac krenuli neoznačenom stazom prema zaselku Rudine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobe su bile iscrpljene i nalazile su se na nepristupačnom području bez vode. Odmah po dojavi na teren kreće petero spašavatelja HGSS stanice Dubrovnik. Kako se radi o rubnom području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije u ispomoć je pozvana i stanica Makarska", kažu.

Dodaju i kako zbog nepokrivenosti signalom nije bilo moguće stupiti u kontakt sa zalutalim osobama, no od centra 112 dobivaju zadnju poznatu lokaciju mobitela i sužavaju područje pretrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HGSS
Image
Foto: HGSS

"Spašavatelji se dijele u tri ekipe i kreću s tri strane stazama prema vrhu Sv. Ilija, dok jedan spašavatelj priprema bespilotnu letjelicu za pregled iz zraka. Nakon nepunih dva sata osobe su pronađene na nepristupačnom terenu van staze vidno iscrpljene i dehidrirane. Nakon okrepe i pregleda osobe se u pratnji spašavatelja spuštaju do prometnice i predaju obitelji u 19.30", zaključuju.

"Ovog puta zaista moramo pohvaliti centar 112 Dubrovačko-neretvanske županije na izvrsnoj koordinaciji sa spašavateljima i prikupljanju vrlo korisnih informacija koje su nam omogućile da u kratkom roku pronađemo zalutale osobe", naveli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo