SPAS ZA ULJANIK I 3. MAJ? / FOTO Kinezi nakon sastanka u Vladi: 'Nakon posjeta brodogradilištima iznijet ćemo svoje mišljenje'

U Hrvatsku je stiglo izaslanstvo kineske kompanije China Shipbuilding Industry predvođeno predsjednikom uprave Huom Wenmingom

29.4.2019.
11:31
VOYO logo

U Banskim dvorima održan je radni sastanak na kojem su uz premijera Andreja Plenkovića bili i potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić, ministar financija Zdravko Marić i ministar gospodarstva Darko Horvat.

Image

Kinezi su stigli: Danas su na sastanku s Plenkovićem u Banskim dvorima, a sutra će u Pulu

Image

Kinezi su stigli: Danas su na sastanku s Plenkovićem u Banskim dvorima, a sutra će u Pulu

U vrlo kratkoj izjavi novinarima pred zgradom Vlade nakon sastanka Wenming istaknuo je da im je premijer ukratko iznio situaciju, ali predsjednik kineske kompanije nije otkrio kada bi Kinezi mogli donijeti odluku hoće li se upustiti u investiciju u Uljanik i 3. maj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Primijetili smo da dva brodogradilišta dijele zajedničku povijest i znamo za važnost brodogradilišta za Hrvatsku. Ne samo da smo doveli ljude iz naše kompanije, oni su nadležni za planiranje, nego smo pozvali i odvjetnike i investicijske bankare. Nakon posjeta brodogradilištima iznijet ćemo svoje mišljenje'', poručio je Wenming.

Sastanak predsjednika #VladaRH@AndrejPlenkovic s predsjednikom uprave China Shipbuilding Industry Corporation Huom Wenmingom i izaslanstvom jedne od najvećih kineskih brodograđevnih kompanija, koji su došli u Hrvatsku obići brodogradilišta u Rijeci i Puli. pic.twitter.com/J4lTYhtKxiKinezi danas stižu spasiti Uljanik? 'Sumnjam da će imati namjeru potrošiti milijarde'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Banskim dvorima su bili i predsjednici uprava Emil Bulić Uljanika i 3. maja Edi Kučan. Ni Bulić nije otkrio više detalja, već je samo kazao da su danas s Kinezima ''otvorili razgovore'' i dodao da je ''predstavnike kineskih brodograđevinara zanimalo općenito poslovanje i financijska situacija u brodogradilištima''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Horvat opetovao je ranije samo da će za praznik rada delegacija najveće svjetske brodograđevne industrije obići brodogradilišta u Puli i Rijeci i održat će se s njima sastanak "ne prejudicirajući njihovu odluku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo