žestoke reakcije / FOTO Nitko ne želi za 10.000 kuna otkriti vlasnika 'legla horora', volonterima trebaju dokazi

Image
Foto: Facebook / Helping Animals

'Nitko nam se nije javio s nekakvom informacijom o tome tko bi mogao biti vlasnik tih pasa, pa da konačno stanemo na kraj tim zvjerstvima'

1.8.2018.
8:50
Facebook / Helping Animals
VOYO logo

Vijest o stravičnom svjedočanstvu volontera pulske Udruge za zaštitu životinja "Snoopy" koji su pri jednom odlasku na teren, pokupili iz grmlja pored Ližnjana leglo od osam štenaca u očajnom stanju, na rubu smrti, izgladnjelo, puno rana, crvi i krpelja, te s problemima s dlakom, izazvalo je buru reakcija u javnosti. No, za sada nema nikakvih naznaka da bi zlostavljača mogli pronaći i primjereno kazniti, piše Glas Istre.

"Tijekom jučerašnjeg dana, unatoč novčanoj nagradi od 10 tisuća kuna, nitko nam se nije javio s nekakvom informacijom o tome tko bi mogao biti vlasnik tih pasa, pa da konačno stanemo na kraj tim zvjerstvima. Međutim, imamo i još jedan veliki problem. Imamo, naime, jednu svjedokinju koja bi željela posvjedočiti je li riječ o njoj znanoj kujici, a koja je također nestala, i koja je bila u vlasništvu osobe na koju sumnjamo. Ali moramo doći do te kujice i provjeriti čip i njen DNK sa štencima u čak tri legla koji su ovako zlostavljani. E sad, prema našim informacijama, lešina kujice nalazi se u hladnjači na Kaštijunu, ali nam nitko ne želi otvoriti tu hladnjaču", ispričala je predsjednica Snoopyja Kristina Milovan za Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadodaje kako im Veterinarska stanica ne želi otvoriti hladnjaču iz samo njima znanih razloga te su ih uputili da to mogu samo uz naređenje policije. S druge strane, policija ne može ništa bez naloga državnog odvjetništva, a veterinarska inspekcija ih pak upućuje na Ministarstvo poljoprivrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo