uhvatili ga i hrvatski radari / FOTO Objavljene snimke olujnog nevremena nad Hrvatskom snimljene iz svemira. Oglasio se i DHMZ

Image
Foto: Screenshot

Velika količina kiše uzrokovala je plavljenje podrumskih prostorija, bilo je poteškoća u opskrbi električnom energijom...

3.6.2022.
10:43
Screenshot
VOYO logo

Olujno nevrijeme koje je u četvrtak navečer zahvatilo nekoliko županija u Hrvatskoj snimljeno je i iz svemira. Naime, na stranici Zoom Earth objavljene su snimke kretanja tih oblaka koji su došli iz smjera Slovenije, nešto iza 20 sati, a koji su dva sata kasnije u potpunosti prešli na hrvatski teritorij.

Podsjetimo, olujno nevrijeme praćeno kišom, tučom i vjetrom zahvatilo je dijelove Krapinsko-zagorske, Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije te Grad Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika količina kiše koja je pala uzrokovala je plavljenje podrumskih prostorija, bilo je poteškoća u opskrbi električnom energijom, građani su prijavili i veću materijalnu štetu, uzrokovanu tučom, na usjevima, vinogradima i voćnjacima.

Nevrijeme je to koje je snimljeno i meteo radarima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer navečer središnju Hrvatsku i zapadnu Slavoniju zahvatila su jaka grmljavinska nevremena. Najveće štete pretrpila je okolica Kumrovca, a jačinu oluja najbolje otkrivaju meteo radari. Nevremena su moguća i dalje, pa pratite DHMZ-ova upozorenja i radarske slike", objavili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo