NA MARKOVOM TRGU / FOTO Prosvjed u Zagrebu protiv mjera i COVID potvrda: 'Odgovarat ćete pred sudovima, ionako ćemo vas pomesti'

'Ne želimo podjele na cijepljene i necijepljene';', 'Želimo slobodu govora i slobodu izbora', samo su neki od napisa na transparentima prosvjednika

13.11.2021.
16:20
VOYO logo

Na Markovom trgu u Zagrebu održava se prosvjed protiv mjera i COVID potvrda. Nastavak je to prosvjeda koji su se proteklih dana održavali diljem Hrvatske.

U najavi okupljanja navodi se da će sudionici tražiti "ukidanje COVID potvrda odmah na cijelom teritoriju RH" kao i "izglasavanje zakona kojim se zabranjuje ponovno uvođenje istih pod bilo kojim uvjetima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prosvjedu je odvjetnik Mate Knezović okupljenima poručio da su oni slobodni ljudi, te da su iza ograde neslobodni ljudi, prenosi Index.

"Vlada i sabor se boje reći istinu i ne boje se reći laži. Jesmo li mi dužni poslušnost takvoj vlasti? Što ćemo im učiniti nećemo ih slušati. Nećemo slušati zakon koji kaže Božinović je rekao, Beroš je rekao, Markotić je rekla, ili bilo kakav drugi. Mi imamo četveročlanu bandu u Hrvatskoj. Ta banda je Beroš, Capak, Markotić i na čelu je Božinović. Vrh te bande je Mao ce Plenković. Mi smo dužni ponovno uspostaviti ustavno pravni poredak", kazao je, između ostalog, Knezović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo vas ionako pomesti, i vi ćete odgovarati pred sudovima. Imat ćete pošteno i pravedno suđenje", kazao je. 

Josipa Juričev Sudac na prosvjedu je kazala da je podjela na cijepljene i necijepljene isforsirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Prosvjed u Zagrebu protiv mjera i COVID potvrda

Image

Prosvjed u Zagrebu protiv mjera i COVID potvrda

"Saznali smo najosnovnije iako su to skrivali, to nije cjepivo, ne želimo ga u svoj organizam niti u organizmu svoje djece. Mi nećemo stati niti odustati, iako mislimo da ste nas skuhali kao žabu, ne niste", kazala je.

Jedna od govornica bila je i studentica Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Sara Golub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovih dana se jasno vidi podjela na cijepljene i necijepljene. Nismo mi nikakvi antivakseri, niti osporavamo činjenicu da covid postoji. Mi smo samo mladi ljudi koji žele studirati i dati svoj maksimum i jednog dana doprinijeti svijetu. Ali u ovome trenutku to ne smijemo, dekan je rekao da prihvatimo našu sudbinu ili da se ispišemo s fakulteta. Čovjek koji bi prvi trebao podržati ukidanje covid potvrda, čak ni stožer nije rekao da trebaju covid potvrde studentima. Nećemo odustati, dosta je bilo prisile i terora, samo želimo studirati bili cijepljeni ili necijepljeni", kazala je, prenosi Index.

Govore su još održali i Josip Tomičić, nastavnik u strukovnoj školi, te Stipe Kutleša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želimo podjele na cijepljene i necijepljene"; "Želimo slobodu govora i slobodu izbora"; "Necijepljeni ne zaslužuju otkaze", samo su neki od napisa na transparentima prosvjednika. 

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo