"oči su joj se napunile suzama" / FOTO Sjećate se bake Ankice iz Gline? Ne samo da je dobila novi dom, već i novog cimera

Image
Foto: Udruga VG Legacy

Najbitnije joj je, kako kaže, da ima kupaonicu i WC jer ih do sada i nije imala pa ju to i najviše veseli

24.4.2021.
16:00
Udruga VG Legacy
VOYO logo

Sjećate se bake Ankice, 86-godišnjakinje iz iz Dragotina koja živi sama u gotovo nemogućim životnim uvjetima u Glini? Stanovala je u građevini bez poda, vrata, prozora i s ceradom umjesto krova. Kada su to saznali iz humanitarne udruge VG Legacy počeli su prikupljati pomoć kako bi baka mogla dostojanstveno živjeti. 

Nakon malo više od mjesec dana prikupljanja donacija, stigao je njezin novi dom - stambeni kontejner. Površine je 15 metara kvadratnih, a ima kuhinju, spavaći prostor, kupaonicu i WC, a vrlo brzo dolazi i klima uređaj. Spojena je voda i kanalizacija, a upravo se spaja i struja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preseljenje namještaja i bakinog kreveta će se morati sačekati za nadolazeći tjedan, u isto vrijeme kada dolazi i spomenuti klima uređaj. Ipak, noći u Glini su i dalje prehladne pa 86-godišnja Ankica ne može još spavati u stambenog kontejneru do idućeg tjedna. 

Baka Ankica je rekla kako joj čekanje selidbe namještaja, kao i klime uređaja ne predstavlja nikakav problem te da će se strpiti. Najbitnije joj je, kako kaže, da ima kupaonicu i WC jer ih do sada i nije imala pa ju to i najviše veseli. Trenutno se obavljaju i manji radovi u stambenom kontejneru, poput postavljanja ogledala, zavjese na tuš kabini i slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U cijeloj toj priči baka je udomila susjedovog psa koji je nije slagao s ovčarima drugog susjeda. IZ VG Legacy doznajemo kako je njihova članica ujedno i članica udruge za udomljavanje pasa htjela pomoći baki oko njezinog pnovog prijatelja.

"Kada je baka čula za to, oči su joj se napunile suzama i rekla, ne, nemojte, on mene čuva...", prepričala nam je Marija Šapina Gale iz udruge VG Legacy za RTL.hr. Zato je i bakin cimer, kojeg je nazvala Glinjo dobio nove poklone od udruge, poput sredstva protiv krpelja, nove ogrlice, hrane i ostalih potrepština.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Velikogoričani velikog srca /

FOTO Prikupljaju novac za kontejner u kojem bi živjela siromašna baka Ankica, pomozite i vi! 'Nitko nije ovo zaslužio'

Image
Velikogoričani velikog srca /

FOTO Prikupljaju novac za kontejner u kojem bi živjela siromašna baka Ankica, pomozite i vi! 'Nitko nije ovo zaslužio'

Iako je zaplakala od sreće, ne skida osmijeh s lica te se zahvaljuje svim donatorima koji su pomogli pri kupnji i nabavci njezinog novog doma.

Čast za završni detalj ove humanitarne akcije pripala je učenicama i učenicima Osnovne škole Eugen Kumicic iz Velike Gorice, ujedno i članovima Mini Legacyja, koji su napravili privjesak za bakin ključ. Bila je to samo jedna u nizu ideja njihove učiteljice Davorke, također članice VG Legacyja, kojima ih od najmanjih nogu preusmjerava u ispravnom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo