Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Kako to?

FOTO Spomenik domovini koji je koštao skoro 35 milijuna kuna 'puca' već nakon četiri mjeseca, evo što kažu u Gradu

Hoće li ovo biti još jedna rupa bez dna?

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
RTL Vijesti/ 30.4.2021. u 14:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Samo četiri mjeseca nakon što je svečano otvoren za javnost Spomenik domovini koji su Zagrepčani platili gotovo 35 milijuna kuna, već je vidljivo oštećen, što je lijepo dokumentirano na fotografijama. 

Image

Spomenik domovini koji su građani platili skoro 35 milijuna kuna oštećen nakon četiri mjeseca

Fotogalerija


Zdanje arhitekta Nenada Fabijanića sastoji se od tri cjeline – Zida boli, Portala paviljona i Oltara-menze, a pukotine su se pojavile na pločama portala. Prema troškovniku, montiranje ploča spomenika koštalo je oko milijun i pol kuna.

Spomenik su gradile firme Tigra i Vodotehnika. 

Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju, graditeljstvo, komunalne poslove i promet poručuje da je spomenik pod garancijom pa bi popravak trebao platiti izvođač radova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

“S obzirom na to da vizualnim pregledom stručnih osoba nisu uočena konstruktivna oštećenja, navedena radna reška obloge ispunjava svoju svrhu i namjenu te će se pomak u najkraćem mogućem roku dovesti u prvobitno stanje.

Napominjemo i to da je u tijeku rok garancije, tako da sav trošak popravka snosi izvođač. Mrlja nastala od mogućeg prelijevanje vode kod jačih padalina u kratkom vremenskom periodu, u kombinaciji s naletima vjetra i usporenog otjecanja, bit će očišćena u sklopu redovnog godišnjeg održavanja, a sve po okončanju postupka javne nabave za usluge održavanja spomeničkog kompleksa na godišnjoj razini”, stoji u odgovoru Ureda koji je dobio Net.hr.

Upravo se čita

RTL Vijesti/ 30.4.2021. u 14:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba