OGLAS

REKORDNE TEMPERATURE / FOTO/VIDEO Jako sunce zagrijalo željezne ploče spomenika Oluji u Kninu. Snimljen trenutak kada se sve rasprsnulo

Image
Foto: RTL

Spomenik je otvoren 4. kolovoza 2011. godine te do sada nije imao slične probleme

1.7.2022.
12:00
RTL
VOYO logo

Na kninskom gradskom trgu, uslijed visokih temperatura popucale su ploče spomenika hrvatske pobjede 'Oluja 95'. Podsjetimo, u Kninu je prije par dana dostignut temperaturni rekord od čak 40.4 stupnja celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je stoga treći najtopliji grad u Europi, a srušio je sve lipanjske rekorde.

Inače, budući da su popucali kameni blokovi uz metalne pločice, građani su se zapitali nije li spomenik uništen mehaničkim putem, no snimke nadzornih kamera dokazuju kako to nije slučaj. Naime, na snimci s obližnje zgrade vidljivo je kako ploče pucaju dok se nitko ne nalazi ni u neposrednoj blizini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Video pogledajte u nastavku:

Visoke temperatura u Kninu nisu neobična ljetna pojava, ali prvi je put nastalo oštećenje imovine. Podsjetimo, spomenik je u Kninu otvoren 4. kolovoza 2011. godine te do sada nije imao slične probleme. S druge strane, ljeta u Kninu iz godine u godinu ruše rekorde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, Kninjani moraju biti na oprezu. Ne samo zbog mogućih krhotina od samog spomenika nego i zbog činjenice da temperature uskoro neće padati. Naime, Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za to je područje i danas upalio žuto upozorenje zbog toplinskog vala. Kažu kako će temperature prelaziti 35 stupnjeva pa je potrebno biti na oprezu. "Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece", kažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo