Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Razilaženja u stavovima

Frakcije unutar HDZ-a: Tko su suverenisti koji su uzdrmali Vladu?

Slučaj Ivana Penave mnogi vide kao plodno tlo za sve koji žele srušiti Plenkovićevu Vladu

Ivana Franić/ 18.9.2018. u 7:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bezbrižni izlasci iz Banskih dvora premijeru Plenkoviću sve su rijeđi. U prkosu vukovarskog gradonačelnika mnogi vide poziv za rušenje Vlade, no Plenkovićevi ljudi tvrde da to nije točno.

"Oni se ograđuju unaprijed od svih mogućih načina kojima bi se skup mogao politički iskorostiti", kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Procesuiranjem ratnih zločina ni Vlada nije zadovoljna, ističe ministar branitelja, no od prosvjeda se ograđuje.

"Moramo poštivati, instuitucije zakone i postupati u skladu s njihovim odredbama, dakako da poštujem žrtve. I da zasigurno postoji veliki broj počinitelja teških zločina koji nisu procesuirani", kazao je ministar branitelja Tomo Medved.

A Vukovarski slučaj samo je posljednji u nizu, mnogi misle da Plenkovićeva oporba unutar HDZ-a samo traži priliku za rušenje krhke većine. HDZ se dijelio oko istanbulske konvencije, lička pobuna ugušena je isključivanjem Darka Milinovića

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Penavin prosvjed novi je kamen spoticanja. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković tvrdi da krah Vlade prizivaju oni koji su se proglasili suverenistima. S druge strane, premijer je iz Vinkovaca poručio da neke druge političke struje žele zloporabiti izvornu ideju prosvjeda.

Tko su suverenisti unutar HDZ-a, još nitko ne otkriva. No, bivši član HDZ-a ne krije da je on jedan od njih. "Nemamo potrebe za zakulisnim igrama, dakle, da – mi želimo da što prije dođe do urušavanja ove nakaradne trgovačke većine", kazao je saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović.

Upravo se čita

Image
subota u 22:40

Stižu nam studen i zima... hladniji no ikad!

Licitiralo se i s datumima eventualnog raspuštanja Sabora, no trenutačno je sigurno samo da jesensko zasjedanje počinje prekosutra, a saborska većina, iako tanka, i dalje je većina.

Ivana Franić/ 18.9.2018. u 7:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
borba s konkurencijom

Obitelj koja mora uništiti 150 tisuća kokoši podnijela kaznenu prijavu USKOK-u: 'Znamo da su oni to skuhali...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba