'mogla je odbiti' / Fuchs o nalazu inspekcije: 'To je sada posao za policiju koja mora ispitati tko je vršio pritisak'

Istaknuo je da je ono najvažnije što se pojavljuje u nalazu činjenica da je profesorica matematike izjavila da se od nje tražilo da promjeni ocjene

13.7.2022.
14:36
VOYO logo

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs je tijekom posjeta s premijerom Plenkovićem i ministricom Tramišak Slavoniji i Baranji komentirao za medije nalaz inspekcije u školi kojoj je Sanja Musić Milanović slala mail u vezi ocjene svoga sina.

Podsjećamo Musić Milanović, supruga predsjednika Republike, uputila je 24. lipnja mail ravnateljici škole svoga sina, razredniku i školskoj psihologinji, u kojemu upozorava na nepravilnosti na nastavi matematike. To je izazvalo val reakcija u medijima zbog navodnog pritiska predsjednikove supruge kako bi se njezinu sinu povisile već zaključene ocjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri tjedna kasnije proveden je nadzor u Klasičnoj gimnaziji koju pohađa predsjednikov sin kako bi se provjerili navodi koje je Musić Milanović spomenula u mailu. Prema izvještaju iz ministarstva vidljivo je da je inspekcija utvrdila 10 nepravilnosti u spomenutoj školi.

Inspektor je školi i ravnateljici izdao obvezni prekršajni nalog te izrekao prijedlog ravnateljici za izdavanje pisanog upozorenja nastavnici matematike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
afera 'daj pet' /

Inspekcija obavila nadzor u gimnaziji kojoj je slala mail Musić Milanović: Ipak je kriva škola i profesorica

Image
afera 'daj pet' /

Inspekcija obavila nadzor u gimnaziji kojoj je slala mail Musić Milanović: Ipak je kriva škola i profesorica

Fuchs je kazao kako je navedeni propusti spomenute škole koje je zabilježila inspekcija se mogu naći u mnogim školama, a na ravnatelju je da ih ispravi do određenog roka.

Istaknuo je da je ono najvažnije što se pojavljuje u nalazu činjenica da je profesorica matematike izjavila da se od nje tražilo da promjeni ocjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, prosvjetna inspekcija nema ovlasti daljnjeg zahtijevanja da od profesorice otkrije tko je vršio pritisak i na koji način. Inspekcija je proslijedila nadležnim službama na daljnje postupanje i ako se utvrdi da je bilo zahtjeva prema profesorici matematike da mijenja ocjene. Kada se sazna tko je govorio nastavnici da to napravi, taj će onda snositi sankcije", objašnjava ministar.

"Profesorica je dobila opomenu jer je priznala da je promijenila ocjene i to nije u redu. Mogla je odbiti i ne napraviti to", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je sada posao za policiju koja ima ovlasti da ispita profesoricu i utvrdi okolnosti", dodao je Fuchs.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo