AKTIVAN ŽIVOT / 'Get fit 4 free': Bandić promovira besplatno nordijsko hodanje i fitness za građane

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Važno je potaknuti svijest o važnosti tjelesne aktivnosti i zdravih životnih navika za očuvanje zdravlja

29.1.2020.
15:17
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Zagrepčani u dobi od 35 do 65 godina od srijede se mogu prijaviti na sudjelovanje u projektu "Zdravstveno usmjerena tjelesna aktivnost - Getfit4free", u sklopu kojega će besplatno tri mjeseca moći ići na nordijsko hodanje ili fitness, uz stručno vodstvo i individualiziran pristup.

Prema rezultatima Europske zdravstvene ankete provedene u Hrvatskoj, 45,8 posto muškaraca i 30,5 posto žena imaju prekomjernu tjelesnu masu, a čak 64,8 posto građana ne sudjeluje u rekreativnom tjelesnom vježbanju. Zbog tih poraznih statistika Grad Zagreb i Kineziološki fakultet pokrenuli su Getfit4free projekt, rečeno je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj projekta je putem zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti u sklopu programa nordijskog hodanja i fitness programa vježbanja (kružni i kardio programi) učinkovito poništiti negativne posljedice tjelesne neaktivnosti i sjedilačkog načina života radne populacije.

Također, važno je potaknuti svijest o važnosti tjelesne aktivnosti i zdravih životnih navika za očuvanje zdravlja i produljenja kvalitetnog životnog vijeka, istaknuo je voditelj projekta Damir Knjaz dodavši kako su za projekt od Grada dobili 950.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ciljani korisnici su rizične skupine tjelesno neaktivnih građana srednje i starije životne dobi, od 35 do 65 godina, kod kojih je, zbog nezdravog načina života, znatno povećan rizik od raznih zdravstvenih tegoba.

"Temeljem velikog broja istraživanja može se zaključiti kako tjelesna neaktivnost dovodi do zdravstvenih problema koji se očituju u lokomotornom, kardiovaskularnom i respiracijskom sustavu. Ovim ćemo projektom mijenjati loše navike naših građana pod stručnim vodstvom", izjavio je dekan Kineziološkog fakulteta Tomislav Krističević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zainteresirani građani mogu se prijaviti na e.mail: prijave.getfit4free@kif.hr

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić pozvao je sugrađane da se uključe u projekt radi sebe i vlastitog zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje da komentira najavljeni prosvjed protiv njega, koji udruge Zelena akcija, Pravo na grad i Siget organiziraju u subotu na Jelačićevu trgu, Bandić je odgovorio kako je demokratsko pravo ljudi da izraze svoj stav, ali radi se uvijek o istim ljudima koji nisu realizirali svoje političke ambicije. 

"Jedni rade, a drugi fućkaju, ali to je demokracija", rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo