'IMENOVAN PRIVREMENO' / Gaf ministra Tolušića: postavio gradonačelnika Našica na čelo Hrvatskih šuma, a zatim ga smijenio

Image

Niti jedan dužnosnik, pa ni gradonačelnik Žagar, ne smije godinu dana nakon prestanka obnašanja dužnosti biti u upravi bilo koje tvrtke

31.1.2017.
7:53
VOYO logo

Krešimir Žagar iz HDZ-a podnio je ostavku na mjestu gradonačelnika Našica i ostavio plaću od 12.590 kuna, a u petak popodne je postao direktor Hrvatskih Šuma, piše 24 sata. Žagar je jučer, tijekom prvog radnog dana na poslu, doznao da će ga smijeniti zbog gafa kojeg je napravio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, čiji je Žagar bio izbor.

Prema zakonu o sprečavanju sukoba interesa, niti jedan dužnosnik, pa ni gradonačelnik Žagar, ne smije godinu dana nakon prestanka obnašanja dužnosti biti u upravi bilo koje tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokrenut ćemo postupak o tom slučaju", poručili su iz Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa. Iz Ministarstva poljoprivrede odgovaraju da je Žagar imenovan privremeno, na šest mjeseci, te da su poslali dopis povjerenstvu za provjeru može li biti predsjednik uprave. Žagar će biti smijenjen i doći će na drugo mjesto u Šumama jer ne može biti gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo