neizvjesnost se nastavlja / Gdje je Ivica Todorić? Hrvatska i Europol lutaju, a bivši šef MUP-a poručuje: 'Apsurdno je da nitko dosad nije smijenjen'

Nejasno je kako vlasnik Agrokora Ivica Todorić i dalje izbjegava uhićenje. Gotovo dva tjedna za njim su raspisani europski uhidbeni nalog i Interpolova crvena tjeralica

3.11.2017.
18:41
VOYO logo

Europol ga je stavio na listu najtraženijih u Europi, a Ivica Todorić se dopisuje s javnosti i tvrdi da vlasti imaju njegovu adresu te da njegovi odvjetnici s njima komuniciraju. Dok dio oporbe zahtijeva ostavke vrha policije, vlast koju predstavlja premijer tvrdi da javnost elementarne stvari ne razumije.

Lice s tjeralice – danas nema novi blog, ali javnost još uvijek najviše zanima kako je moguće da bjegunac svakodnevno objavljuje i tvrdi da institucije znaju gdje je. Odgovor premijera – sve što se trebalo poduzeti, poduzelo se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jel ja govorim hrvatski da ili ne? Ja moram priznat da se meni čini da neke možda neke abecedne elementarne stvari možda javnost razumije, a možda i ne", ljutito je reagirao premijer Plenković na pitanja o Todoriću.

Plenkovića smeta stalno propitivanje o Vladinu djelovanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ne znam čemu takav prezir prema pravnoj proceduri. Svodite se na one neozbiljne komentare ljudi koji ne poštuju pravnu državu."

Iz MUP-a tvrde da aktivno surađuju s policijama drugih zemalja u lovu na Todorića, ali i ponavljaju da policiju nitko od njegovih odvjetnika nije kontaktirao, kao što Todorić tvrdi, a ti odvjetnici i dalje ne odgovaraju na pozive novinara. Iz EuroPola za RTL poručuju tek da njihova stranica služi kao platforma za svaku državu članicu Unije – drugim riječima da je hrvatski MUP pokretač objave tjeralice, opisa i fotografije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem da i kolege iz europskih zemalja odrade svoj posao kao što i naše institucije to rade kad nam oni postavljaju slične zahtjeve, ako je u Europi mislim da će to bit relativno brzo riješeno", izjavio je predjednik Istražnog povjerenstva za Agrokor Orsat Miljenić.

Bjegunac, a bloger – bizarno tvrdi bivši šef MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je uistinu bizarno i pravo pitanje je zašto nitko nije smijenjen do ovog trenutka, a Todrić se slobodno šeta pitaj Boga gdje. Vi smatrate da ga se trebalo zaustavit prije nego je izašao iz hrvatske. To što je njemu omogućeno to je nedopustivo", komentar je Vlahe Orepića. 

Iskusni kriminalist Marijan Kraljević smatra da sve ovisi o političkoj volji, a najmanje je na policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega politika u neformalnim razgovorima, pa to se dogovara u četiri oka u 5 minuta, a onda se dogovara proceduru koju ćemo prodati narodu", tvrdi kriminalist Marijan Kraljević.

Ništa u četiri oka – sve prema pravilima, uvjerava premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako netko nije dostupan hrvatskim institucijama, onda one imaju razne instrumente koje nam pruža članstvo u EU i to je nešto što je očito, al očito da nije."

Očito je zasad da je Todorić bijegom, kao i svojim aktivnostima prije bijega, razotkrio rupe u sustavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Bruxellesa se za RTL Danas uživo javio dopisnik Večernjeg lista Tomislav Krasnec koji nam je prenio najnovije informacije.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo