gdje je nestao čovjek? / Gdje je nestao župan Dekanić nakon nesreće i zataškava li se slučaj: 'Sumnjam da su policajci postupili na svoju ruku'

Je li HDZ-ov župan Dekanić lagao i uz pomoć policije pokušao zataškati da je pijan službenim automobilom razbio parkirani automobil u Cerni?

28.4.2022.
20:30
VOYO logo

Kad vide kamere u Cerni susjedi više ne izlaze niti u dvorište. A ni župana, kažu nam njegove kolege, više ne viđaju često. Iz županije tvrde - posao obavlja redovno, no na događanjima na kojima je bio redovit šalje svoje zamjenike ili pročelnike.

Dokaže li se da je Damir Dekanić lagao, problem postaje puno veći od političke odgovornosti i prometnog prekršaja. Ustanovi li istraga da je policija sudjelovala u zataškavanju, krivaca bi moglo biti više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Definitivno da tu postoji utjecaj nekakvih policijskih rukovoditelja, a sumnjam da su policajci na svoju ruku postupili na ovakav način. Osobito je zanimljiva ova činjenica da je dojava građana bila koju je policija ignorirala dobrih sedam dana. Nakon što ste vi tek izašli u medije, onda policija, odnosno kad ste ih kontaktirali, policija postupa po toj dojavi. To je sasvim jasno ukazuje da postoje određeni svjedoci koji tvrde da je župan vozio. Znači policija je morala krenuti od te dojave, a nije", rekao je predsjednik Sindikata policijskih službenika Mario Puškarić.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, danas predsjednik Domovinskog pokreta do jučer je s Dekanićem dijelio HDZ-ovu iskaznicu. Nije ga, kaže, ovaj slučaj iznenadio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na njegovom mjestu momentalno bih podnio ostavku i ne bih se više bavio politikom. Da ne budem prekrut, nigdje u Republici Hrvatskoj nije zabranjeno napiti se naravno ukoliko je to unutar svoga doma ili u nekakvom zaštićenom ambijentu pa čak i na ulici. Međutim, svima nama je zabranjeno napiti se i sjesti za volan",kazao je Penava. 

Image
medijski linč ili zataškana istina? /

Policija tvrdi jedno, svjedoci drugo: Evo što sve znamo o županu Dekaniću i prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao

Image
medijski linč ili zataškana istina? /

Policija tvrdi jedno, svjedoci drugo: Evo što sve znamo o županu Dekaniću i prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao

Nije ga iznanadilo ni Dekanićevo priopćenje nakon svjedočanstava koje je donijela Potraga u kojem je poručio da ostavku ne misli dati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu je on pokazao da nema kajanja, dapače i da nema poniznosti, ima bahatosti vidjeli smo kroz jučerašnje ponovno priopćenje da nema i dalje priznavanja djela, iako je recidivist već mu se događalo znači i to je ta bahatost, to je taj jedan vrlo opasan destruktivan element za naše društvo", smatra Penava.

Policija je odmah trebala ispitati i ostale svjedoke. Dvoje od troje s kojima je Potraga razgovarala još nisu ispitani. Ekskluzivno doznajemo, nisu ispitali ni samog župana. Unutarnja kontrola MUP-a i PNUSKOK češljaju policijske postaje čije ekipe su te noći izišle na teren. Ali, doznajemo, među policajcima vlada strah da će odgovarati samo oni na nižim pozicijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi kao sindikat ćemo tražiti odgovornosti ravnatelja policije isto tako načelnika policijske uprave ne mogu policajci zbog ovoga odgovarati jer policajci su uglavnom prisiljeni raditi onako kako im šefovi kažu. Ako ne slušaju zna se kako policajac koji ne sluša završava", rekao je Puškarić.

Ekipa Potrage i ovaj je tjedan u vukovarsko-srijemskoj županiji. Nove ekskluzivne dokaze koje su prikupili donose u sutrašnjoj emisiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo