kiša i slab snijeg u Gorskome kotaru / Gdje je to proljeće? U Hrvatskoj oblačno, mjestimice susnježica i snijeg, jugo na Jadranu

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

iše kiše posvuda će biti navečer i u noći na petak kad se u Dalmaciji očekuju i izraženiji pljuskovi s grmljavinom

25.2.2016.
8:12
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom na sjevernom Jadranu te u gorskim predjelima, gdje su mogući susnježica i snijeg. Više kiše posvuda će biti navečer i u noći na petak kad se u Dalmaciji očekuju i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u Slavoniji jugoistočni, na Jadranu umjereno, mjestimice i jako jugo. Najviša dnevna temperatura između 5 i 10, a na Jadranu uglavnom od 10 do 15 stupnjeva Celzijevih, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku, za danas, 25. veljače.

HAK: kiša i slab snijeg u Gorskome kotaru i središnjoj Hrvatskoj

Autoceste: A1 i A6 Rijeka-Zagreb te državna cesta DC1, Stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) i Jadranska magistrala (DC8) otvorene su za sve skupine vozila. Slab snijeg, uz kišu, mjestimice pada u Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, a mokri su ili samo vlažni te skliski kolnici od kiše u Hrvatskom primorju i Lici, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su ceste: ŽC3156 Mala Gorica-Žažina; ŽC3253 Košutarica-Mlaka; ŽC3275 Stankovac-Slana u mjestu Donje Jame; ŽC5153 Kosinjski Most-Bakovac i LC33139 Kraljeva Velika-Trebež.

 Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na županijskoj cesti Bjelopolje-Donji Lapac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se usporeno, jednim trakom, a iza vijadukta Bukovo u smjeru Rijeke uz ograničenje brzine zbog sanacije odrona.

 Pojačan je ulazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Trajekti i katamarani plove redovito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo