nove teorije zavjere / Gdje su potpisi Suverenista iz njihove propale inicijative?: 'Ne znam da li se tu trguje s potpisima, tko ih ima i tko nema'

'To je čovjek koji je ukrao 2 referenduma, a mi se time nećemo baviti, i on zna na koji način smo mi radili i zato je tako i nervozan', kazao je Grmoja.

27.12.2021.
20:35
VOYO logo

Gdje su potpisi Suverenista iz njihove propale inicijativu protiv eura i jesu li proslijeđeni Mostovoj inicijativi? Odbacuju to i suverenosti i MOST, a iz Agencija za zaštitu osobnih podataka poručuju da nadzor još nije završen, no iz dosad utvrđenog, potpisi su uništeni.

Premijer Plenković pak kritizira Zakon o referendumu koji u proteklih 6 godina on sam nije promijenio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ako ste tako sigurni da imate, što čekate?“, upitao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade.

I zrno sumnje je bačeno. Zašto će ih MOST, ako već ima 400 tisuća potpisa kako tvrde, predati tek za mjesec dana.

„Ne znam da li se tu trguje s potpisima, tko ih ima i tko nema, mogu samo spekulirat..“, kazao je premijer Plenković.

„To je čovjek koji je ukrao 2 referenduma, a mi se time nećemo baviti, i on zna na koji način smo mi radili i zato je tako i nervozan“, poručio je Nikola Grmoja (MOST).

No, čim se nešto odugovlači javljaju se različite teorije.

Image
POTPISIVANJE SPORAZUMA /

Plenković pogledao najnoviji film pa poručio: Živimo u informacijski drugačijem vremenu, dio aktera lovi u mutnom, profiteri i paraziti

Image
POTPISIVANJE SPORAZUMA /

Plenković pogledao najnoviji film pa poručio: Živimo u informacijski drugačijem vremenu, dio aktera lovi u mutnom, profiteri i paraziti

Jesu li potpisi Suverenista iz inicijative Zaštitimo hrvatsku kunu, mogli završiti kod MOSTA, Grmoja ironično odgovara.

„Dakle ja sam se upravo vratio s Brača, gdje mi je Lovre Kuščević dao 40 tisuća potpisa, koji su svi mislili da su uništeni, evo i on će pripomoći, pomogli su sindikati, i svi koji su dosad prikupljali potpise“, kazao je Grmoja.

Suverenisti su skupili nedovoljnih 334 tisuće potpisa. Marko Milanović Litre bio je u organizaciji, i kaže sve su potpise uništili, a kao dokaz daje i račun tvrtke koja je to za njih obavila, još početkom prosinca.

„Ono što je bitno da smo mi tražili ponudu za zbrinjavanje prikupljenih podataka, i to 2, 3 tjedna prije same inicijative MOST-a. Mi se ne bi upuštali u takve stvari, smatramo se odgovornim za sve te ljude“, poručio je Marko Milanović Litre, organizacijski odbor referendumske inicijative “Zaštitimo hrvatsku kunu”.

U Agenciji za zaštitu osobnih podataka tvrde oko tih potpisa još se provodi nadzor, no iz preliminarno utvrđenih činjenica proizlazi da su potpisne liste unutar referendumske inicijative "Zaštitimo hrvatsku kunu" uništene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suverenisti napominju da su isto tako potpise mogli i sami zapaliti, jer odredbi o tome nema. Svih manjkavosti zakona postao je očito svjestan i premijer.

„Onaj koji skuplja on sam sa sobom, prođe rok od 2 tjedna i onda ima 3 godine da skuplja to, konsolidira, uveze, i popiše...“, kazao je premijer Plenković.

Za to uvidjeti, prošao mu je jedan mandat, pa Plenković sad najavljuje.

„Idemo na novi Zakon o referendumu, jer ovaj je totalno bez veze, ovo što je sada je loše“, poručio je Plenković.

Inače, izmjene zakona već mjesecima stoje u ladici.

„I ovaj zakon neće biti ništa bolji od ovog sada“, rekao je Grmoja.

„Postoje mali pomaci, ali svejedno se vidi ta jedna odbojnost da hrvatski narod odlučuje o svojoj sudbini“, kazao je Milanović Litre.

Da je novi zakon na snazi, MOST bi trebao predati liste do Nove godine, a DIP bi ih trebao prekontrolirati do kraja siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo