svečanost u morh-u / General Šundov preuzeo dužnost načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga

Na svečanosti u Ministarstvu obrane general Lovrić simbolično je zastavu Glavnog stožera OS RH predao predsjednici države, koja ju je potom predala novom načelniku Glavnog stožera OS RH, generalu Šundovu

1.3.2016.
13:54
VOYO logo

Oružanim snagama od 1. ožujka zapovijeda novi načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general Mirko Šundov, koji je na prigodnoj svečanosti u utorak preuzeo dužnost od generala Drage Lovrića, u nazočnosti predsjednice Republike i vrhovne zapovjednice OS RH Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera, ministra obrane Josipa Buljevića te brojnih javnih i političkih dužnosnika i visokih vojnih časnika OS RH i stranih vojski.

Na svečanosti u Ministarstvu obrane general Lovrić simbolično je zastavu Glavnog stožera OS RH predao predsjednici države, koja ju je potom predala novom načelniku Glavnog stožera OS RH, generalu Šundovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica je rekla da je general Lovrić tijekom svoje uspješne karijere dao veliki doprinos u stvaranju i razvoju OS RH. Naglasila je uspješno provedene procese modernizacije i opremanja hrvatskih Oružanih snaga novijim borbenim sustavima, održavanje ključnih vojnih sposobnosti i kapaciteta te integraciju Hrvatskog vojnog učilišta (HVU) u sveučilišnu zajednicu. 

"Naše Oružane snage završile su proces integracije u NATO u samo 3,5 godine od stupanja Republike Hrvatske u punopravno članstvo toga vojnog saveza", rekla je Grabar-Kitarović. Naglasila je da su pred Ministarstvom obrane i OS RH novi izazovi i složene zadaće koje će zahtijevati neprekidan razvoj i osuvremenjivanje sustava obrane te izgradnju potrebnih vojnih sposobnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

(Slavko Midzor/PIXSELL)

Oružane snage RH vođene pobjedničkim duhom i vrijednostima stečenim u Domovinskom ratu

"Vodeći se pobjedničkim duhom i vrijednostima Hrvatske vojske, stečenim u oslobodilačkom Domovinskom ratu, držim da se u vremenu pred nama moramo usredotočiti na ono što nam je najvrjednije, a to je čovjek, naši pripadnici Oružanih snaga", istaknula je predsjednica. Dodala je kako će se zauzimati da se resursi namijenjeni Oružanim snagama usmjere na povećanje razine kakvoće života i rada vojnog osoblja, ulaganje u školovanje i obuku kao i cjeloživotni profesionalni razvoj pripadnica i pripadnika OS RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

General Lovrić, opraštajući se od dužnosti načelnika Glavnog stožera OS RH i svojih suradnika izrazio je ponos svojim radom u OS RH i svojim sudjelovanjem u Domovinskom ratu kao dragovoljac. Naglasio je da su se svi hrvatski vojnici vodili mišlju prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, "Sve za Hrvatsku - Hrvatsku ni za što". 

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

(Slavko Midzor/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moto hrvatskih vojnika - "Domovini vjerni"

General Lovrić je ukazao je i na brojne uspjehe Oružanih snaga RH u proteklom razdoblju, podsjetivši na pozdrav i moto hrvatskih vojnika - "Domovini vjerni", koji hrvatski vojnici svakodnevno potvrđuju svojim djelima.

Zahvalivši se na ukazanom povjerenju novi načelnik Glavnog stožera OS RH general Mirko Šundov rekao je kako biti na čelu Hrvatske vojske koja se stvarala s hrvatskim braniteljima, je iznimna čast i odgovornost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oružane snage RH nastavit će se razvijati u skladu s načelima modernih vojnih organizacija, prožete domoljubljem i pobjedničkim duhom, kao važan sastavni element ukupnih potencijala države", dodao je.

"Daljnje napore treba usmjeriti na intenzivnu modernizaciju i opremanje te prilagodbe i podešavanje unutarnje strukture kako bi OS RH bile još bolje organizirane, opremljene, uvježbane te spremne da zajedno sa saveznicima i partnerima u NATO-u i Europskoj uniji provode svoje zadaće i misije", istaknuo je general Šundov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi su u našim Oružanim snagama najveća vrijednost", kazao je, dodavši da će se i dalje ulagati u organizacijske zrelosti te u znanja, sposobnosti i vještine pripadnika OS RH. Pozornost  će se također usmjeriti na daljnje poboljšanje uvjeta za život i rad te obuku i uvježbavanje pripadnika OS RH na svim razinama, osobito vojnika, najavio je Šundov.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo