teške optužbe / Gjenero: 'SOA me pratila po nalogu bivšeg premijera Milanovića da nađe nešto kompromitirajuće o meni'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Politički analitičar Davor Gjenero tvrdi kako je oko godinu dana bio pod mjerama tajnog nadzora Sigurnosno-obavještajne agencije, prozivajući Zorana Milanovića da je, nezadovoljan Gjenerovim kritikama u javnosti, naložio represivnom aparatu da ga nadzire

30.1.2016.
13:39
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Politički analitičar Davor Gjenero izjavio je u subotu kako je oko godinu dana bio pod mjerama tajnog nadzora Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA), prozivajući bivšeg premijera ZoranaMilanovića da je, nezadovoljan Gjenerovim kritikama u javnosti, naložio represivnom aparatu da ga nadzire i pokuša o njemu naći nešto komprimitirajuće.

"Znam da sam pod tajnim mjerama oko godinu dana, i to po nalogu bivšeg premijera Zorana Milanovića. Znam da je to učinio. Njemu je smetalo što sam javno govorio te je naloženo moje praćenje. Prema mojim informacijama, sve je počelo u studenome 2014. godine, a nemam saznanja traje li još uvijek", izjavio je Gjenero za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji dodaje kako je SOA za provođenje tajnih mjera nad Gjenerom dobila odobrenje Vrhovnog suda, navodno zbog njegovih kontakata sa stranim veleposlanstvima, prije svega veleposlanstvom Srbije u Hrvatskoj.

Kao politički analitičar Gjenero ne skriva svoju vezu sa stranim diplomatima, posebno srpskim, ali i ističe kako se nikad nije susretao sa stranim obavještajcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašava kako u toj komunikaciji sa stranim diplomatima nije ni mogao prenositi informacije koje bi ugrozile nacionalnu sigurnost jer nikada nije raspolagao klasificiranim podacima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo