Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
teške optužbe

Gjenero: 'SOA me pratila po nalogu bivšeg premijera Milanovića da nađe nešto kompromitirajuće o meni'

Politički analitičar Davor Gjenero tvrdi kako je oko godinu dana bio pod mjerama tajnog nadzora Sigurnosno-obavještajne agencije, prozivajući Zorana Milanovića da je, nezadovoljan Gjenerovim kritikama u javnosti, naložio represivnom aparatu da ga nadzire

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Vijesti.hr/Hina/ 30.1.2016. u 13:39
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Politički analitičar Davor Gjenero izjavio je u subotu kako je oko godinu dana bio pod mjerama tajnog nadzora Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA), prozivajući bivšeg premijera ZoranaMilanovića da je, nezadovoljan Gjenerovim kritikama u javnosti, naložio represivnom aparatu da ga nadzire i pokuša o njemu naći nešto komprimitirajuće.

"Znam da sam pod tajnim mjerama oko godinu dana, i to po nalogu bivšeg premijera Zorana Milanovića. Znam da je to učinio. Njemu je smetalo što sam javno govorio te je naloženo moje praćenje. Prema mojim informacijama, sve je počelo u studenome 2014. godine, a nemam saznanja traje li još uvijek", izjavio je Gjenero za Jutarnji list.

Jutarnji dodaje kako je SOA za provođenje tajnih mjera nad Gjenerom dobila odobrenje Vrhovnog suda, navodno zbog njegovih kontakata sa stranim veleposlanstvima, prije svega veleposlanstvom Srbije u Hrvatskoj.

Kao politički analitičar Gjenero ne skriva svoju vezu sa stranim diplomatima, posebno srpskim, ali i ističe kako se nikad nije susretao sa stranim obavještajcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Naglašava kako u toj komunikaciji sa stranim diplomatima nije ni mogao prenositi informacije koje bi ugrozile nacionalnu sigurnost jer nikada nije raspolagao klasificiranim podacima. 

Vijesti.hr/Hina/ 30.1.2016. u 13:39
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba