poruka dušobrižnicima / GLAS: 'Pod plaštom brige za djecu stvara se atmosfera nesnošljivosti. Dvije mame ili tate, svejedno je'

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

'Seksualna orijentacija nije gripa i ne se prenosi kašljem', poručuju iz GLAS-a svim dušobrižnicima

23.2.2020.
13:02
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Iz Građansko-liberalnog saveza (GLAS) pozvali su u nedjelju građane da ne nasjedaju na pozive za potpisivanje peticija inicijativa poput CitizenGO jer se, upozoravaju, pod plaštom brige za djecu zapravo stvara atmosfera nesnošljivosti.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju su istaknuli da u Hrvatskoj danas više od tisuću djece odrasta u domovima, a unatoč tome i kroničnom nedostatku udomitelja, gotovo dvije godine promocije udomiteljstva nisu potaknule toliki interes pojedinih dijelova društva za dobrobit djece koliko dvojica muškarca koji su poželjeli pružiti dom djetetu ili više djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, uz odluku Ustavnog suda koja im daje tu mogućnost. 

"I dok razne inicijative prikupljaju potpise protiv odluke Ustavnog suda te građanima šalju e-mailove kojima potpiruju nesnošljivost upravo prema djeci za koju se nominalno toliko brinu, djeca koja su odrastala u domovima u TV-emisijama na tu temu govore da im je uvijek nedostajalo da im netko dođe na školske predstave, da ispeče palačinke samo za njih, da im odjeća miriše po omekšivaču i kuhanju i da iznad svega žale što nitko nikada nije došao po njih", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo tko, dvije mame ili dva tate, svejedno", dodala je  potpredsjednica GLAS-a Diana Topčić-Rosenberg.

"Seksualna orijentacija nije gripa i ne se prenosi kašljem stoga nema opasnosti da udomljena djeca mijenjanju svoju seksualnu orijentaciju zbog seksualne orijentacije odraslih koji se o njima brinu", istaknula je Topčić-Rosenberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju je također navela da brojna istraživanja dokazuju da su djeca odrasla u istospolnim zajednicama bolje prilagođena, ostvaruju bolji uspjeh u školi te da istospolni parovi imaju iste kompetencije za brigu o djeci kao i heteroseksualni, a "često i bolje".

I najvažnije, dodala je: "Djeca se ne rađaju s mržnjom i isključivosti, nego ih tome učimo mi, odrasli".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stoga svim dušobrižnicima za djecu koja će odrastati u istospolnim obiteljima poručujemo da je najbolja zaštita sve djece društvo koje neće stigmatizirati, već će vrednovati ljude samo po tome kakve su osobe i čime mogu pridonijeti“, stoji u priopćenju Glasa.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo