SKANDALOZNO / Glas poduzetnika: 'Zbog godišnjih odmora, još nisu isplaćene potpore za lipanj i srpanj!'

Image
Foto: RTL.hr

Ravnatelj HZZ-a u medijima navodi kako će potpore za lipanj biti isplaćene zaključno s 20. kolovoza i tako ne vidi problem

22.8.2020.
14:26
RTL.hr
VOYO logo

Udruga Glas poduzetnika upozorila je kako potpore za očuvanje radnih mjesta poduzetnicima i obrtnicima nisu isplaćene za srpanj, a nekima još ni za lipanj.

Image
ZAHTJEV VLADI /

Glas poduzetnika traži hitnu intervenciju: 'Turizam i ugostiteljstvo su na koljenima, nužno je sniziti PDV!'

Image
ZAHTJEV VLADI /

Glas poduzetnika traži hitnu intervenciju: 'Turizam i ugostiteljstvo su na koljenima, nužno je sniziti PDV!'

"U anketi koju smo proveli među našim članovima čak 76 posto njih istaknulo je kako im još uvijek nisu sjele potpore za srpanj, dok njih 8 posto nije još uvijek dobilo ni one za lipanj. Govorimo doista o velikom postotku, a još više je zabrinjavajuća činjenica da sredstava ima! Tako, naime, u medijima govori ministar Marić, ali ona očito ne stižu na adrese korisnika. Upite ministar prebacuje na Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ)", navode iz Glasa poduzetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu i kako ravnatelj HZZ-a u medijima navodi kako će potpore za lipanj biti isplaćene zaključno s 20. kolovoza i tako ne vidi problem što kasne cijelih mjesec dana. Navedeno objašnjava time što su djelatnici HZZ-a morali uskladiti i svoje godišnje odmore.

"Nedopustivo je da se, očito zbog godišnjih odmora, ostavlja korisnike mjera bez ikakvih sredstava za isplatu plaća. HZZ u ovoj kriznoj situaciji mora prilagoditi svoje resurse i način rada. Na ovaj način stvara se dodatan jaz između javnog i privatnog sektora, jer dok su jedni na plaćenim godišnjim odmorima, drugi nemaju ništa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glas poduzetnika upozorava i da poduzetnici i obrtnici, koji su slali upite i žalbe HZZ-u, čekaju odgovor više od mjesec dana.

"U razdoblju u kojemu su im informacije potrebnije nego ikad, do njih ne mogu doći. Postoje, dakako, i iznimke, ali čini se da je organizacija unutar samog HZZ-a zakazala.  Jučer smo u ime naših članova poslali upit na ovu temu i Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Odgovor čekamo", navodi se u priopćenju Glasa poduzetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo